Дніпровська філія Суспільного транслюватимуть римо-католицькі Великодні богослужіння 

Дніпровська філія Суспільного транслюватимуть римо-католицькі Великодні богослужіння 

9 кві. 2020

12 квітня християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове, а православні та греко-католики — Вербну неділю. Суспільний мовник Дніпро транслюватиме богослужіння різних конфесій, аби віряни долучалися до спільної молитви безпечно — перебуваючи вдома. 

У неділю, 12 квітня, UA: ДНІПРО транслюватиме:  

  • 10:00 — Божественна літургія у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;
  • 12:00 — Великодня Служба Божа та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі. Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів. 

Телеканали Суспільного мовника покажуть традиційну Хресну дорогу Папи Франциска та римо-католицьку Великодню Службу Божу на площі Святого Петра в Римі з посланням від Святішого Отця «Urbi et Orbi», а регіональні філії в Житомирі та Запоріжжі організують трансляції наживо за допомогою пересувних телевізійних станцій (ПТС) із місцевих храмів. Крім того, команда Суспільного показує в ефірі п’ятничне богослужіння й проповіді мусульман та недільні літургії православних християн і греко-католиків

У п’ятницю, 10 квітня, загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА,  покажуть Хресну дорогу за участю Святішого Отця Франциска. Початок молитви — о 22:00 (за київським часом). 

 

Також 10 квітня телеканал UA: КРИМ транслюватиме традиційну п’ятничну молитву та прововіді духовних лідерів мусульман: 

  • 12:00 — намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «Умма»;
  • 12:15 — настанова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим;
  • 16:45 — п’ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», що організована Духовним управлінням мусульман України.

Суспільні телеканали транслюють богослужіння різних християнських конфесій та мусульман в ефірі від середини березня. UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА показують служіння Церкви євангельських християн-баптистів, Української євангельської церкви, Церкви християн віри євангельської, Церкви адвентистів сьомого дня та спеціальні проповіді й звернення лідерів інших релігійних об’єднань Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. 

 

Нагадаємо, в Україні триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби. Через це діють карантинні обмеження для громадян.  Оскільки масові зібрання заборонені, представництва різних релігій та конфесій, що ведуть свою діяльність на території України, церкви тимчасово відмовились від проведення масових релігійних ритуалів. Богослужіння в усіх храмах країни проходять  без присутності вірян.