Суспільне Дніпра на Book Space – понад 8 годин мовлення

Суспільне Дніпра на Book Space – понад 8 годин мовлення

1 жов. 2018

Три дні в космосі сучасної книги – Суспільне Дніпра висвітлювало перший міжнародний фестиваль Book Space, що тривав із 28 по 30 вересня.

Виїзну студію в Медіапросторі відвідали німецький письменник Роберт М. Зоннтаґ, данський письменник Ґленн Рінґтвед, а також учасники фестивалю з України: Мар’яна Савка, Андрій Бондар, Артем Чапай, Ірина Славінська, Григорій Семенчук, брати Капранови, Валентин Терлецький, Богдан Коломійчук, Лілія Омеляненко й Тетяна Левченко.

Окрім того, відбувались Facebook-стріми фантастичного клубу із Сергієм Легезою, презентації книги Яна Валєтова "Чужые сны" та розмови з Іреною Карпою "Як із панк-зірки стати дипломаткою і не втратити себе" за модерації Ірини Славінської.

"Радіо "Культура" також любить мандрувати: ми робили ефіри з Книжкового Арсеналу в Києві, з Book Forum у Львові. Тому думаю, що в нас є всі шанси попрацювати на Book Space разом з філією із Дніпра 2019 року. Ми вже мали фантастичний досвід співпраці на Book Forum у Львові, де Українське радіо "Культура" забезпечувало радійну складову роботи виїзної студії, а UA: ЛЬВІВ – картинку. Також ми робили трансляції на Facebook-сторінках телеканалів UA: ЛЬВІВ та UA: КУЛЬТУРА. Зрештою, в цьому сила суспільного мовлення, адже жоден комерційний мовник в Україні не має такої мережі філій і корпунктів. Ми маємо колег у кожному регіоні, працюємо у команді та робимо країну командою", – сказала в ефірі виїзної студії Суспільного Дніпра продюсерка радіо "Культура" Ірина Славінська.

Монтований фестивальний дайджест Book Space вийде в ефір ранкового шоу "51 телеканалу" філії ПАТ "НСТУ" 3 жовтня з 07:00 до 09:00. У цій програмі журналісти Суспільного також залучили до розмови американську історикиню та письменницю Марсі Шор, французького філософа і письменника Андре Роша, професора української історії в Гарвардському університеті Сергія Плохія, письменника й філантропа з України Гаріка Корогодського та інших.

Загалом на всіх платформах суспільного мовника Дніпра – теле-, радіо й digital – представлено близько 486 хвилин фестивального контенту з Book Space.

Відео стрімів можна переглянути на Facebook-сторінці Дніпровської філії.