В ефір UA: ДНІПРО вийде програма «Загадки чернівецьких атлантів»

В ефір UA: ДНІПРО вийде програма «Загадки чернівецьких атлантів»

4 жов. 2019

З 6 жовтня щонеділі о 9:30 в ефірі UA: ДНІПРО та всіх регіональних мовників Суспільного транслюватиметься телепрограма «Загадки чернівецьких атлантів» виробництва UA: БУКОВИНА. Це один із проєктів, які були відібрані на внутрішньому конкурсі творчих ідей та пройшли підготовку з командою продюсерів.

«Загадки чернівецьких атлантів» — це історія будівель міста Чернівці та їхніх мешканців. Буде показано 24 випуски на телебаченні: щонеділі по дві програми тривалістю 3 хвилини кожен випуск. Як розповідає продюсер філії UA: БУКОВИНА Максим Волошин, через ці історії творці проєкту розповідають глядачам про ту спадщину, яка залишилася від минулих поколінь, та привертають увагу сучасників до проблеми збереження архітектурно та історично цінних пам’ятак, що нині дуже часто бувають занедбані, обвішані рекламою.

«Я в цьому проєкті працюю сценаристом. Це була моя ідея, котра виникла внаслідок розлуки з містом, адже довгий час я жила в іншому місті, тому й відвикла від краси Чернівців. Коли повернулася додому, то ніби побачила рідне місто заново і знову в нього закохалася, особливо в будинки, кожен з яких, образно можна назвати «Атлантом» — міцним і витонченим водночас, красивим і недосяжним, іноді вистражданим часом. Кожен Чернівецький атлант має свою історію, про яку ми знаємо, або вона нам невідома, бо є сокровенною таємницею якоїсь окремої людини, яка забрала її з собою у вічність. Хочеться, щоб глядач звернув увагу на цікаві речі, деталі яких, можливо не помічав раніше», — говорить координаторка проєкту Надія Руснак.

Нагадаємо також, що в ефірі філій UA: Суспільне мовлення в регіонах транслюватимуть і інші пізнавальні програми від партнерів — громадських ініціатив й активістів. Дедальніше за посиланням.