«Новий відлік» на Суспільному: коли заборонять проросійську церкву в Україні?

«Новий відлік» на Суспільному: коли заборонять проросійську церкву в Україні?

5 чер. 2024

Коли заборонять діяльність проросійської Української православної церкви (Московського патріархату) в Україні й чому Верховна Рада зволікає з ухваленням потрібного закону — 6 червня о 21:00 дивіться «Новий відлік» на Першому каналі Суспільного Мовлення, місцевих каналах (Суспільне Дніпро, Суспільне Житомир, Суспільне Львів та інші), ютуб-каналі Першого та слухайте на Українському Радіо.

Читайте також: Знайшли за 2 години: розслідувачі Суспільного ідентифікували окупанта, причетного до катувань полонених на Харківщині

Ведучі Андрій Діхтяренко та Власта Лазур дискутуватимуть з гостями студії «Нового відліку» про те, чому народні депутати не голосують за заборону та куди йти колишнім священнослужителям Української православної церкви (Московського патріархату). 

Також для проєкту «Новий відлік» провели ексклюзивне опитування стосовно того, якою має бути політика держави щодо Української православної церкви (Московського патріархату) та чому Верховна Рада зволікає з ухваленням закону, який обмежує права релігійних організацій, що керуються з Москви. Результати цього дослідження ведучі презентують під час ефіру. 

Нагадаємо, «Новий відлік» — незалежний дискусійний майданчик Суспільного для обговорення ключових подій сьогодення та майбутнього України. У другому сезоні команда проєкту розширила географію дискусії та масштабувала її на всю країну, запросивши до участі у токшоу представників громад із різних регіонів. Співведучою Андрія Діхтяренка стала журналістка Радіо Свобода Власта Лазур. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Дніпро можна дивитись онлайн. Оперативні новини від Суспільне Дніпро шукайте на діджитал-платформах: