Телеканал Суспільне Дніпро, Українське Радіо Дніпро  — єдині рекомендовані в своїй категорії медіа Дніпропетровщини

Телеканал Суспільне Дніпро, Українське Радіо Дніпро — єдині рекомендовані в своїй категорії медіа Дніпропетровщини

18 кві. 2024

Про це свідчать результати незалежного експертного оцінювання в першому півріччі 2024 року проєкту громадських організацій «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа» за підтримки міжнародної організації  Internews, створеного для виявлення та підтримки медіа, які дотримуються високих стандартів журналістики. Також до трійки рекомендованих інтернет-видань Дніпропетровщини увійшов сайт Суспільне Дніпро.

Саме дотримання журналістських стандартів —  основа роботи Суспільного. На цьому наголосив головний редактор Суспільне Дніпро Євген Педашенко.

«Надавати нашим читачам/глядачам/слухачам тільки верифіковану інформацію важливо завжди. Ба більше — в часи війни та тотальних інформаційно-психологічних спецоперацій від країни-агресора. Наша командадякує за високу оцінку та продовжить надавати нашим аудиторії тільки перевірену інформацію», — зазначив Євген Педашенко.

За словами тимчасової виконувачки обов’язків менеджера філії Суспільне Дніпро Катерини Лисюк, основа продуктивності колективу полягає в злагодженій роботі кожного члена команди.

«Пишаюся всією нашою командою Суспільне Дніпро: і творчою частиною, і технічним та адміністративним блоками. Адже, на мою думку, тільки злагоджена робота кожного члена команди допомагає рухатися вперед», — говорить Катерина Лисюк.

Загалом на інтерактивну мапу за результатами незалежної експертної оцінки потрапили 174 українські ресурси:

  • 117 онлайн-медіа;
  • 5 центрів журналістських розслідувань;
  • 21 радіо;
  • 31 телеканал.

Всього виявили бажання пройти оцінювання 267 медійних ресурсів України, з них для мапи відібрали 174.

«Проєкт зі створення Мапи рекомендованих медіа є дійсно значущим і своєчасним для України, особливо в умовах інформаційної війни та загальної потреби в достовірних новинах. Робота над мапою дозволила нам глибше зануритися у медійний ландшафт країни та виявити безліч якісних регіональних видань, які є прозорими, відповідальними і дотримуються високих стандартів журналістики», — йдеться у повідомленні.

Мапу рекомендованих медіа можна переглянути за посиланням.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Дніпро можна дивитись онлайн. Оперативні новини від Суспільне Дніпро шукайте на діджитал-платформах: