UA: ДНІПРО – генеральний медіапартнер DniPRO GogolFest

UA: ДНІПРО – генеральний медіапартнер DniPRO GogolFest

11 вер. 2019

27, 28 та 29 вересня в Дніпрі відбудеться Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва DniPRO GogolFest. UA: ДНІПРО –  генеральний інформаційний партнер події.

ГОГОЛЬFEST започаткував відомий театральний режисер Влад Троїцький 2007 року. Це – масштабна культурна подія, що презентує актуальне світове мистецтво в Україні та водночас вписує українське мистецтво у світовий контекст. Щорічно фестиваль проходив лише в Києві, а з 2018 року можливість побачити ГОГОЛЬFEST у своєму місті з’явилася і в мешканців інших регіонів. За півтори роки фестиваль уже відбувся в Маріуполі та Вінниці. І ось цієї осені ГОГОЛЬFEST – вперше у Дніпрі.

Про очікування від партнерства з фестивалем розповіла продюсерка UA: ДНІПРО Оксана Цибуля:

«Нам випала нагода бути у вирі культурних подій міста. Ми знаємо, як грандіозно відбувся ГОГОЛЬFEST у Маріуполі. Але у Дніпрі, я впевнена, буде не гірше. Я бачу, як ретельно організатори готуються до фестивалю, команда UA: ДНІПРО теж вирішила подарувати своєму глядачу ексклюзивні матеріали з ГОГОЛЬFEST». 

DniPRO GogolFest як мультидисциплінарний фестиваль охопить театральний, музичний, візуальний, освітній напрямки, а також дитячу і нічну програми. Всі вони будуть представлені на кількох локаціях міста. І одна з локацій – студія UA: ДНІПРО.

Як розповіла під час пресконференції Олександра Тесленко (проєктна менеджерка DniPRO ГогольFest), на території студії розгорнуться творчі резиденції, лабораторії художників, театральні сцени. До участі в роботі саме цієї локації планується залучити близько 200 художників з різних країн світу. Вони взаємодіятимуть із простором телестудії та її артефактами, переосмилюватимуть значення цих об’єктів у контексті сучасності, створюватимуть інсталяції просто неба тощо.

«Вперше наша філія виступає не лише генеральним партнером події, але й надає майданчик для цього дійства. Жоден фестиваль не відбувався на території нашого каналу, яка складає понад 2,5 га. І це я кажу лише про території, а є ще безліч приміщень, що перетворяться на сучасні арт-об’єкти», — коментує участь філії у фестивалі продюсерка UA: ДНІПРО Оксана Цибуля.

Все те, що відбуватиметься на території телеканалу всередині та просто неба, зможуть побачити не лише відвідувачі фестивалю, але й глядачі діджитал-платформ UA: ДНІПРО та ранкових ефірів на телебаченні.

28 і 29 вересня з 16:00 до 18:00 працюватиме прямоефірна студія, трансляція з якої ітиме на Facebook сторінку та YouTube канал Суспільного мовника Дніпра

Протягом двох годин у студії планується як поспілкуватися з організаторами й учасниками фестивалю, так і показати, що відбувається на різних майданчиках DniPRO GogolFest.

Зокрема, на глядачів чекає: включення з вебкамери, розташованої просто неба над територією телеканалу; «подорож» локаціями, де в цей час працюватимуть художники; включення з недобудованої станції метро, де відбуватиметься спецподія фестивалю; своєрідна екскурсія наживо журналісти каналу презентуватимуть об’єкти й артефакти, що належать до часів створення телестудії в Дніпрі; фрагменти записів першого дня фестивалю тощо.

Спеціально для прямоефірної роботи з DniPRO GogolFest команда UA: ДНІПРО працює над оновленням оформлення студії. Як генеральний медіапартнер фестивалю Суспільний мовник Дніпра вже поспілкувався з його організаторами, тож більше дізнатися про плани та майбутні локації DniPRO GogolFest можна в записі програми «Ранок з UA: ДНІПРО» від 4 вересня та в «Суботній темі» 14 вересня.

Запис ефірів-щоденників фестивалю від 28 та 29 вересня можна буде переглянути на телеканалі UA: ДНІПРО в понеділок та вівторок, 30 вересня та 1 жовтня. Початок о 7:00, замість ранкового шоу.

 

Афіша та фото надані PR-службою ГОГОЛЬFEST.