Суспільне Дніпро розбудовує мережу кореспондентів, які стануть голосом своїх громад

Суспільне Дніпро розбудовує мережу кореспондентів, які стануть голосом своїх громад

14 вер. 2023

Суспільне Мовлення розбудовує мережу кореспондентів у громадах України. В жовтні команда вирушить містами Дніпропетровщини, Рівненщини, Одещини, Черкащини та Полтавщини й запросить до співпраці мешканців тамтешніх громад. Поїздки відбудуться в межах проєкту «Медіа мають значення — ініціатива з розвитку місцевого самоврядування та доброчесності» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»*.

Команда Суспільного запрошує активних мешканців, блогерів й тих, хто працює чи хоче працювати у медіа. Приходьте на офлайн-зустріч у вашій або найближчій до вас громаді, дізнавайтеся про роботу в найбільному незалежному медіа України та долучайтеся до безоплатного навчання мультимедійної журналістики. За його результатами з-поміж активних мешканців буде обрано штатних кореспондентів Суспільного, які розповідатимуть про події у своїй громаді.

«Розбудовуємо мережу мультимедійних журналістів у віддалених громадах, щоб ще більше історій з-за меж обласних центрів — про боротьбу, подолання викликів та взаємодопомогу — були почутими й побаченими. Ми шукаємо людей, які вболівають за своє місто та громаду і готові стати її голосом на наших платформах», — розповів Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

Читайте також: Суспільне Мовлення ініціює публічні дискусії у громадах та розбудовуватиме мережу кореспондентів

Офлайн-зустрічі та інтерв’ю з мешканцями заплановані у 32 громадах. У Дніпропетровскій області вони відбудуться у другій половині жовтня у Магдалинівській, Перещепинській, Межівській, Криничанській, П’ятихатській та Томаківській громадах. Час та місце зустрічей буде опубліковано згодом. 

«Дніпропетровська область має дуже витягнуту форму. Це майже 300 кілометрів із південного заходу на північний схід. Проєкт дозволить нам збільшити кількість кореспондентів у найвіддаленіших громадах. Під час війни дуже важливо мати найоперативнішу інформацію, адже росіяни б’ють по всій області. Таким чином ми матимемо перевагу перед іншими ЗМІ і фіксуватимемо злочини російської армії першими», — каже Євген Педашенко, головний редактор Суспільне Дніпро.

Крім цього, телевізійна команда Суспільного Мовлення готується до зйомок виїзних токшоу про життя громад у регіонах. До участі запрошуватимуть усіх, хто хоче розповісти про виклики, досвід та людей своєї громади. Стежте за анонсами на сайті та сторінках Суспільне Дніпро.

Реєстрація на безоплатне навчання мультимедійній журналістиці відкрита завчасно: реєструйтеся зараз, щоб взяти участь у проєті. 

«Гіперлокальна кореспондентська мережа є важливим інструментом для забезпечення ширшого медійного покриття на місцевому рівні, а завдяки комунікаційним турам у віддалені від центрів громади ми зможемо не лише знайти гіперлокальних кореспондентів, а й виявити проблеми та потреби у громадах, привернути увагу до цих питань, спонукати до їхнього публічного обговорення та побудувати довіру між журналістами й місцевими жителями», — каже Євгенія Гайфер, керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного.

Гіперлокальна мережа Суспільного Мовлення — це кореспонденти, які працюють і будують якісну журналістику у громадах України, автори інфоприводів та новин про свою громаду. Гіперлокальні кореспонденти Суспільного в Охтирці та Ямполі (Сумщина), Прилуках (Чернігівщина) та Лозовій (Харківщина) висвітлюють події й фіксують злочини російської армії у своїх і навколишніх громадах. 

Нагадаємо, з метою розвивати середовище для успішної децентралізації та посилення згуртованості громад команда Суспільного Мовлення до кінця 2023 року розбудовуватиме гіперлокальну мережу в п’яти регіонах, ініціює серію публічних дискусій про життя й виклики України під час повномасштабної війни, створить програми про доступність, деокуповані громади та боротьбу з корупцією. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів і супутникові телеканали Суспільне Новини та Суспільне Крим. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Дніпро шукайте на діджитал-платформах:         

*Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.