UA: ДНІПРО покаже фільм про Олега Сенцова “Етапом через пів землі”

UA: ДНІПРО покаже фільм про Олега Сенцова “Етапом через пів землі”

12 лип. 2019

13 липня UA: Суспільне мовлення долучиться до всесвітнього дня солідарності з Олегом Сенцовим #SaveOlegSentsov. У день народження українського кінорежисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у в’язниці Російської Федерації, Суспільний мовник України транслюватиме фільм “Етапом через пів землі”. Цей фільм про українських політв’язнів створили і надають нам наші колеги, Громадське телебачення. В етері UA: ДНІПРО фільм ітиме в суботу о 14:30.

Дніпро неодноразово підтримував та влаштовува акції на підтримку Олега Сенцова. Вже 5 років він знаходиться у полоні, і ми тут не забуваємо про нього та інших полонених, які опинилися на території країни-агресора. Я пишаюсь тим, що на Суспільному вийде картина, присвячена українському режисеру та сценаристу”, — говорить продюсерка Дніпровської філії Суспільного Оксана Цибуля.

Як зазначено на сайті Громадського, фільм розповість про двох політв’язнів - Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Їх утримували в СІЗО в Москві, судили в Ростові, перевозили етапами на Урал і аж до російської Арктики. Знімальні групи Громадського  побували у ключових містах на шляху цього етапу — Москві, Ростові, Челябінську, Лабитнангі — та дізналися, в яких умовах утримують ув’язнених, які люди опікуються ними там, куди не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатися адвокатам.