“Джаз на Дніпрі” відбудеться за інформаційної  підтримки UA: ДНІПРО

“Джаз на Дніпрі” відбудеться за інформаційної підтримки UA: ДНІПРО

11 лип. 2019

У Дніпрі з 18 до 21 липня проходитиме фестиваль “Джаз на Дніпрі”. Регіональний суспільний мовник UA: ДНІПРО став інформаційним партнером події. 

“Із фестивалем “Джаз на Дніпрі” ми працюватимемо вже вдруге. Нам дуже приємно бути частиною цієї події, відкривати для нашого глядача нові імена і обличчя українського джазу та знайомити всіх, хто дивиться UA: Дніпро, зі світовими зірками цього музичного напряму. Музика джазу, вона розкриває нас справжніх та змушує глибоко відчувати момент, переживати емоції тут і зараз,” - коментує лінійна продюсерка дніпровської філії Суспільного Анастасія Шаповалова.

Фестиваль “Джаз на Дніпрі” засновано ще 1968 року. Проте на початку 2000-х років він не проходив, а відновився уже в 2016 році. Цьогоріч оновлений фестиваль джазу відбудеться вчетверте.

Минулого тижня до студії "Суботньої теми” завітали арт-директорка фестивалю Анна Рускевич та піар-директорка Тетяна Дробахіна.

 

Фестиваль зростає. До нас приходить більше людей, щороку більше, ніж минулого. І ми дуже раді щоразу бачити нові обличчя й чути, як люди, які говорили, що досить байдуже ставляться до джазової музики, закохуються в цей жанр і захоплюються, відкривають для себе нові імена” - говорить Анна Русскевич.

Серед новинок цьогорічного фестивалю - можливість відвідати безкоштовно (за попередньою реєстрацією) одну з локацій, на які раніше можна було потрапити тільки за квитками. За словами Тетяни Дробахіної, на цю опцію був настільки великий попит, що довелося її закрити достроково, адже більшу кількість відвідувачів Монастирський острів просто не зміг би вмістити. 

За словами Анни Русскевич, попри те, що дніпровський фестиваль триватиме не так довго, як інші подібні фестивалі в Україні та світі, топові музиканти будуть такого ж високого рівня. Серед них є і ті, кого дніпряни вже слухали на минулих фестивалях, і ті, хто вперше візьме участь у “Джазі на Дніпрі”

На прохання глядачів буде піаніст, який уже полюбився нашій публіці, Сайрос Чесна зі своїм тріо (Cyrus Chestnut trio). Він представить програму свого нового диску “Калейдоскоп”. Буде вражаюча команда, ми не раз уже про неї розповідаємо нашій публіці. Вони дуже модні. А в нашій країні цей колектив уперше. Називаються вони “The Hot Sardines” - “Гарячі сардини”. Будуть більше ніж “запалювати”, - розповіла Анна Русскевич.

Ці музиканти виступатимуть 20 липня на Монастирському острові. А загалом, як пояснила Тетяна Дробахіна, фестиваль має кілька локацій, на яких буде представлена програма чотирьох днів “Джазу на Дніпрі”. Крім острова, це ще й Європейська площа (сцена “Центральна”), Фестивальний причал і сцена “Charisma”.

Суспільний мовник Дніпра вестиме щоденник фестивалю. Тож якщо ви не встигнете побувати на події - дивіться культурологічні програми “Суботня тема” 27 липня та 3 серпня, а також сюжети про фестиваль у ефірах програми “Ранок із UA: Дніпро” на UA: ДНІПРО.