Суспільне Дніпро покаже розслідування про втечу двох українських дівчат з російського полону

Суспільне Дніпро покаже розслідування про втечу двох українських дівчат з російського полону

3 сер. 2023

3 серпня о 22:00 дивіться на місцевих каналах Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Дніпро, документальне розслідування «Слідство.Інфо» — «Втеча від росіян: історія порятунку викрадених українських дівчат» про двох українських дівчат, яких російська влада обманом вивезла спочатку в тимчасово окупований Крим, а потім — в окупований Генічеськ. Прем’єра розслідування відбулася 29 березня.

Машу та Настю відвезли в окупований Крим нібито на двотижневий відпочинок. Тим часом українські військові звільнили Херсон від окупантів і дівчата захотіли повернутися додому, але росіяни їх не відпустили. Через 2,5 місяці росіяни забрали їх в окупований Генічеськ, де фактично ув’язнили у холодному гуртожитку.

Читайте також: Суспільне транслюватиме благодійний футбольний матч зірок Game4Ukraine

«До повномасштабної війни 16-річна Маша та 18-річна Настя жили щасливим життям — навчалися, мріяли, гуляли з друзями, будували плани на майбутнє. Все змінила окупація Херсона — росіяни обманом вивезли дівчат і на місяці позбавили їх нормального життя», — йдеться в описі до фільму-розслідування.

Журналісти «Слідства.Інфо» попросили Машу та Настю  фіксувати все, що відбувалося з ними, і почали шукати шляхи повернення дівчат додому. Як їм вдалося вибратися з полону — дивіться у розслідуванні команди «Слідство. Інфо».

«Слідство. Інфо» — це команда незалежних професійних журналістів, яка під час російсько-української війни знімає репортажі з обстріляних російськими військовими міст і селищ, ідентифікує російських військових та українських колаборантів. 

Загалом Суспільне Мовлення співпрацює з командами «Слідство. Інфо», «Bihus.Info» та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі регіональних телеканалів Суспільного в межах всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив». Окрім цього, команда Суспільного Мовлення робить власні журналістські розслідування. Одне з останніх — «Буча: екіпаж 111» 一 вийшло в телеефірі 30 травня.

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Тернопіль, Суспільне Харків, Суспільне Миколаїв тощо) можна дивитися на сайтах регіональної мережі філій. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Дніпро шукайте на діджитал-платформах: