Суспільний мовник Дніпра - генеральний інформаційний партнер фестивалю “Місто професій”

Суспільний мовник Дніпра - генеральний інформаційний партнер фестивалю “Місто професій”

4 чер. 2019

1 червня у Дніпрі відбувся дитячий фестиваль “Місто професій” – профорієнтаційний захід просто неба, на якому діти ознайомилися з професіями і спробували себе в ролях тих чи інших фахівців. Суспільний мовник Дніпра став генеральним інформаційним партнером події, а також провів власні майстер-класи для дітей.

“Організатори дитячого фестивалю “Місто професій” дійсно формують націю свідомого вибору. За що їм від Суспільного мовника Дніпра величезна вдячність! Із нетерпінням чекаємо наступного фестивалю. Маємо надію, що наша співпраця триватиме і далі”, – прокоментувала лінійна продюсерка дніпровської філії Суспільного Анастасія Шаповалова.

Як розповіла в ефірі “Ранкового коктейлю” ідеологиня заходу Тетяна Люлька, цьогоріч фестиваль проводиться вже вшосте. За цей час його масштаби зросли від двадцяти професій і п’ятисот дітей-учасників до понад двохсот і мільйона відповідно. Авторка проєкту поділилася також міркуваннями щодо вибору професії:

Є така статистика, що 52 % людей, які закінчили вищі навчальні заклади, не працюють за фахом. “Місто професій” стало майданчиком, де я знайшла відповідь на запитання, чому так. Перша причина – це батьки, які приймають рішення за дитину. Друга причина - це суспільний тиск. Коли дитина закінчує школу, і вчителі і школа намагаються вплинути: “Як це ти нікуди не вступаєш? Ти маєш іти, і краще в університет”. І третє це така штучна престижність. Ми знаємо, є певні хвилі в суспільстві. Сьогодні всі прагнуть бути айтішниками, хоча країні не потрібно стільки айтішників. Країні потрібні і сантехніки, і електрики, і будівельники, і багато інших спеціальностей”.


Знімальна група Суспільного Дніпра дала на фестивалі серію майстер-класів, у яких показала, як працюють ведучі прямих ефірів та оператори телебачення. Анастасія Шаповалова поділилася враженнями від роботи на фестивалі:

Виявляється, у Дніпрі багато дітей віком від 4 до 12 років мріють стати телеведучими, журналістами або операторами! Вражає, з якою наснагою та натхненням вони говорять про свої мрії та свої майбутні професії. Це не може не надихати нас, практиків-журналістів та телеведучих, на ще пліднішу працю”.

Докладніше про “Місто професій” можна дізнатися з запису Ранкового коктейлю на 51 телеканалі Дніпра, а також у сюжетах, які вийдуть в етер цього тижня.