Суспільний телеканал Дніпра висвітлює акцію “Ніч музеїв”

Суспільний телеканал Дніпра висвітлює акцію “Ніч музеїв”

17 тра. 2019

18 травня в Україні проходить міжнародна акція “Ніч музеїв”. Суспільний телеканал Дніпра став інформаційним партнером цієї події в Дніпропетровському історичному музеї імені Дмитра Яворницького.

Із Дніпропетровським історичним музеєм ми співпрацюємо вже давно. Мене особисто надихають наші музейники своїм креативом, захопленням, з яким вони підходять до своєї праці. Формат театралізованих екскурсій, який вони використовують під час “Ночі музеїв”, оживлює історію, надає змогу зануритися в певну епоху, відчути себе у XVIII чи XIX столітті. Це робить музей більш сучасним та приваблює до історії нашого регіону молодь. Це надихає і нас, телевізійників, знаходити нові методи діалогу з глядачем,” - прокоментувала лінійна продюсерка дніпровської філії Суспільного Анастасія Шаповалова.

Музей імені Яворницького одним із перших у Дніпрі долучився до міжнародної акції та проводить Ніч музеїв уже всьоме. Суспільний мовник Дніпра запросив представників музею до себе на Ранковий коктейль.  Про акцію розповідали Олександра Мурадова - завідувачка відділом науково-просвітницької роботи Дніпровського національного історичного музею імені Яворницького, кураторка музейної акції "Ніч музеїв" та Павло Горішній - режисер, фахівець із організації заходів "Дитячо-молодіжного центру "Лідер" Дніпровської міської ради.

Перша мета цієї акції - зацікавити музеєм. Показати, що музей - він не звичайний, не стабільний, не законсервований. Він дуже відкритий, дуже різний, - розповіла Олександра Мурадова.

Серед відвідувачів музею є ті, хто щороку приходить на акцію “Ніч музеїв”, тож організатори прагнуть підготувати щоразу нове театралізоване дійство, майстер-клас або перфоманс.

Завідувачка відділом науково-просвітницької роботи розказала, які майстер-класи чекатимуть на відвідувачів цього року:

Серед майстер-класів, які завжди подобаються і дітям, і дорослим, особливо чоловікам: зліпити козацьку люльку, навчитися надавати першу медичну допомогу за часів Першої світової війни, навчитися розбирати автомат, отримати закордонний паспорт Української народної республіки і побувати в Парижі”.

Більше про це - на нашому YouTube-каналі.

Напередодні акції “Ніч музеїв” дніпровські суспільники побували на репетиції та поспілкувалися з працівниками музею і з учасниками театралізованого дійства.

Цей запис можна подивитися за посиланням.

А наступного тижня в ефір вийде сюжет з самої акції “Ніч музеїв”.