«Кримське питання» на Суспільному: вплив окупації на екологію півострова

«Кримське питання» на Суспільному: вплив окупації на екологію півострова

16 вер. 2022

17 вересня о 20:00 дивіться на Суспільне Дніпро та інших телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* новий випуск проєкту «Кримське питання» про стан довкілля в окупованому Криму. 

За роки російської окупації екологічна ситуація на півострові помітно погіршилася: окупанти масово вирубують рідкісні дерева, забудовують природні території, вивозять природні ресурси з Криму, а також недбало ставляться до охорони морського середовища та водних ресурсів півострова. Така політика окупаційної влади призводить до руйнування та знищення унікальних екосистем Кримського півострова. Ведуча токшоу «Кримське питання» Олеся Вакуленко обговорить вплив на тамтешнє довкілля бойових дій і незаконних військових навчань окупантів із головою Української природоохоронної групи Олексієм Василюком

Читайте також: Український суддя з паспортом рф — розслідування «Схем» на Суспільном

Як розслідуватимуться справи щодо руйнування екології, хто нестиме відповідальність і якими можуть бути покарання — розповість Сергій Турчин, начальник управління прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Як держава оцінюватиме збитки, завдані українській екосистемі впродовж російсько-української війни, зокрема за час окупації Криму, розповість глядачам «Кримського питання» заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко. Про унікальність кримської природи та що робити задля відновлення флори й фауни після деокупації півострова — ведуча запитає еколога Євгена Хлобистова та зоолога Павла Гольдіна.

Ведуча проєкту — Олеся Вакуленко

Нагадаємо, проєкт «Кримське питання» телеглядачі вперше побачили у лютому 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення його довелося тимчасово призупинити. Зараз над «Кримським питанням» працюватимуть журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Попередні випуски проєкту «Кримське питання» були про таке: 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Крім Суспільне Донбас.