Суспільне Дніпро здійснило мрію школярки

Суспільне Дніпро здійснило мрію школярки

15 лют. 2022

Мрії здійснюються тепер це твердо знає Ангеліна Шелепова. Тільки треба дуже хотіти і не боятися розповідати про свою мрію. 

Учениця сьомого класу Спеціальної школи №12 міста Дніпра Ангеліна Шелепова стала ведучою прогнозу погоди у випуску новин на UA: ДНІПРО, а починалось все з інтерв’ю до Всесвітнього дня азбуки Брайля.

Читайте також: «Робота ЗМІ принципово змінилась», — редакторка Українського радіо Дніпра Ілона Шевченко

Суспільне Дніпро знімало сюжет в Спеціальній школі №12. Тринадцятирічна Ангеліна Шелепова під час зйомок розповіла журналістці Олені Ростовцевій, що понад усе мріє стати телеведучою, але боїться, що їй завадить порушення зору.

Що було далі, розказує продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич: 

«Після зйомки Олена Ростовцева поділилась цією історією, а ми подумали і сказали: “А чому ні?”. Ми вирішили зробити для Ангеліни сюрприз. Зупинились на прогнозі погоди, яка виходить у нас зазвичай без ведучої. Внесли зміни у структуру випуску новин, продумали графічний  проєкт і доступність нашої студії. Коли зрозуміли, що можемо все організувати — поїхали до школи, де навчається Ангеліна».  

Директорка школи Віра Курпас розказала, що напередодні говорила про мрію стати телеведучою із Ангеліною та з її мамою. 

«У них взагалі згасла така надія, тому що дівчинка має вади зору», — розказала Віра  Купрас. 

Але, як підкреслив продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич, «крім стандартів журналістики, Суспільне — це доступність. Доступність не лише інформації, а й можливостей». 

Приїзд делегації телевізійників Суспільного до школи був для Ангеліни справжнім сюрпризом. Знімальна група домовилась з керівництвом школи та батьками, а від дівчинки плани команди Суспільного тримали в таємниці до останнього. За допомогою директорки школи Віри Купрас вдалося надрукувати запрошення шрифтом Брайля, яке і вручив дівчині Влад Зінкевич. 

«Далі ми підготували сценарій, у школі нам допомогли надрукувати його шрифтом Брайля. Розробили позначки на стінах для того, щоб Ангеліні було зручно орієнтуватись, адже робочий шлях ведучої у нас розпочинається з гримерки і завершується студією», — розповідає продюсер Суспільне  Дніпро.

14 лютого Ангеліна Шелепова приїхала до студії Суспільного у Дніпрі. А з нею і команда підтримки:  мати, батько, молодша сестра, а також подруги зі школи, класна керівниця та директорка школи. 

Для Аліни провели екскурсію філією та познайомили з роботою команди. У студії  дівчинка отримала перші настанови від головної режисерки Наталії Астратової та від ведучої новин Інни Таранець

«Головне - не хвилюватись, все буде добре, не боятися! В ефірі класно працювати, я думаю, тобі сподобається!», — підтримала юну телеведучу Інна Таранець.

Далі за планом — макіяж у гримерці. За словами мами Ангеліни Світлани Шелепової, професійний макіяж її доньці робили вперше у житті. 

Після гриму — назад до студії. Дорогою мама розповіла, що мрія стати ведучою у Ангеліни з’явилась після перегляду по телевізору хіт-параду, і що донька дуже хвилювалась, коли напередодні отримала текст сценарію. 

«Коли ми з нею текст вчили, вона сказала: “Так, мамо, я буду телеведучою, я буду прагнути цього. Я бачу, ця професія не проста, але я буду старатися!”», — переказує Світлана Шелепова.

Текст із погодою шрифтом Брайля Ангеліна набрала собі власноруч, щоб “підглядати”. Зазвичай, для цього ведучі використовують суфлер. Дівчинка репетирувала, вчилась читати текст на камеру. Хвилювання дівчинки розділяла її група підтримки.

Олеся Клисак, подруга Ангеліни: 

«Ми дуже хвилювалися за подругу Ангеліну, тому що це була її справжня мрія, вона дуже до неї прагнула. Завжди виступала на різних шкільних концертах. І вона дуже переймалася за цю зустріч і ми намагалися її підтримувати у різний спосіб». 

Марина Лапікова, подруга Ангеліни:

«Коли я дивилась на Ангеліну,  то здавалось,  що вона як справжня телеведуча.  Їй це вдалося».  

Продюсер Влад Зінкевич сподівається, що цей день, який Ангеліна провела на телебаченні, допоможе їй знайти свою професійну стежку:

«Ангеліні скоро виповниться 14 років і це той час, коли кожен задумується про своє майбутнє, в тому числі професійне. Окрім позитивних емоцій та нових вражень, Ангеліна не лише здійснила свою мрію, а й, сподіваюсь, більш чітко розумітиме, чим хоче займатись надалі й у якому напрямі розвиватись». 

Сама ж Ангеліна каже, що завдяки цьому досвіду, вона остаточно визначилась із професією: «На початку перед зйомками я трішки хвилювалась, але потім я уявила, що я вже після новин все це розповідаю. Я дуже вражена. Я нарешті все це відчула на собі й тепер  ніколи на цьому не зупинюсь». 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне Дніпро — це телеканал UA: ДНІПРО та Українське радіо Дніпро

Слухати Українське радіо Дніпра можна онлайн на сайті філії та на частотах:

Дніпро — 87,5 FM;

Кривий Ріг — 90, 4 FM;

Нікополь — 106, 0  FM. 

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах: