Суспільне Дніпро покаже наживо запуск українського супутника на орбіту

Суспільне Дніпро покаже наживо запуск українського супутника на орбіту

13 січ. 2022

13 січня Суспільне транслюватиме подію, яка увійде до історії космічної України – запуск на орбіту супутника «Січ-2-30», який розробили у місті Дніпро. 

На орбіту український супутник доставить ракета Falcon 9 компанії Space X Ілона Маска. Запуск ракети запланований на 17:25 за київським часом з космодрому на мисі Канаверал у Флориді (США). Відділення супутника від ракети і вихід на орбіту має відбутися о 18:50, а вже о 20:15 він пролетить над Україною і надішле на Землю перше зображення з космосу.  

Команда Суспільне Дніпро спостерігатиме за цими подіями разом із інженерами ДП «Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля», де й розробили «Січ-2-30». Саме тут працюватимуть камери Суспільного Дніпра, і глядачі побачать не тільки історичні моменти з мису Канаверал, а й живу реакцію та емоції тих людей, які створювали супутник.    

Трансляцію наживо можна буде дивитись на сторінці Суспільне Дніпро у фейсбук-мережі. 

Нинішній запуск вже називають історичним поверненням України в космос, адже   останній державний супутник «Січ-2» запустили на орбіту 11 років тому. «Січ-2-30» зможуть використовувати не тільки для важливих цивільних завдань — моніторингу стану довкілля чи надзвичайний ситуацій, а й для спостереженням за переміщенням ворожих військ біля кордонів України. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне Дніпро — це телеканал UA: ДНІПРО та Українське радіо Дніпро

Дивитись і слухати телеканал та радіо можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах: