Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін дала ексклюзивне інтерв’ю Суспільне Дніпро

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін дала ексклюзивне інтерв’ю Суспільне Дніпро

12 січ. 2022

11 січня Дніпровську філію Суспільного відвідала Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. Гостя зустрілася із журналістами мовника й дала ексклюзивне інтерв’ю у програмі «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ДНІПРО. 

«Ми отримали інформацію від пресслужби посольства США щодо перебування Крістіни Квін у Дніпрі, а відтак домовились про інтерв’ю. Суспільне Дніпро стало єдиним ЗМІ у регіоні з можливістю поспілкуватися з пані Тимчасово повіреною у справах США в Україні. Розцінюю це як ще один прояв підтримки локальних мовників нашими партнерами. Приємно приймати таких гостей, адже це також можливість продемонструвати ті якісні зміни, які відбуваються з Суспільним у регіонах. Це, до слова, і відзначили представники делегації, які вже були на філії Суспільного у Дніпрі декілька років тому. Ми висловлюємо подяку пані Крістіні Квін за підтримку та виявлений інтерес до регіонального Суспільного», — розповів продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич. 

Під час розмови з ведучою програми «Сьогодні. Головне» Олександрою Тронь, пані Квін відповіла на питання не тільки регіонального, а й загальнонаціонального значення. Дипломатка розповіла про зустрічі з керівництвом області й активною спільнотою, під час яких її цікавили настрої у регіоні, виклики, з якими стикаються тутешні мешканці, та стурбованість дніпрян російською агресією, адже Дніпропетровщина — найближчий до лінії розмежування регіон України.  

Серед тем, обговорених під час ефіру, — російсько-американська зустріч в межах діалогу зі стратегічної стабільності 10 січня в Женеві, під час якої Росія вимагала юридичних гарантій щодо не включення України до НАТО. Коментуючи цю ситуацію, Крістіна Квін наголосила на неправдивих заявах Росії стосовно політики України. Яку саме позицію щодо вимог Росії мають Сполучені Штати Америки – Крістіна Квін розповіла в програмі «Сьогодні. Головне».  

На питання щодо затягування обрання голови САП та причин, якими чинна влада намагається виправдовувати свої дії, пані Квін сказала: «Це не чесна заява» та висловила сподівання, що «зацікавлені особи не скористаються цією ситуацією» і все відбудеться згідно з нормами законодавства.

Всю розмову із повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін в студії Суспільне Дніпро, дивіться на ютуб-каналі мовника. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне Дніпро — це телеканал UA: ДНІПРО та Українське радіо Дніпро

Дивитись і слухати телеканал та радіо можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах: