Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів

Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів

23 гру. 2021

Суспільний мовник уперше продав права на строкове використання об’єктів інтелектуальної власності, які були створені телеканалами UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРА, регіональними телеканалами та  Координаційним центром мовлення національних меншин Суспільного.

Читайте також: У Стенфордському університеті показали серіал Суспільного «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Права на показ понад 20 телепроєктів (загалом 245 епізодів) з правом показу в Україні та за кордоном придбала група компаній FILM.UA. Усі телепроєкти були створені Суспільним мовником впродовж останніх чотирьох років. 

«Це історична подія для Суспільного мовника, яка свідчить про те, що ми більше не річ в собі, яка виробляє контент, потрібний лише самому виробнику, а повноцінний учасник ринку, який створює конкурентоспроможний продукт міжнародного рівня. Переконаний, що це тільки початок, бо для всіх суспільних мовників Європи продаж ліцензійних прав на контент є однією з найбільших статей прибутків. Враховуючи зменшення можливостей розміщення реклами на наших каналах, ми маємо збільшувати цю статтю прибутків і продавати ще більше прав. Сподіваюся, що з часом будемо продавати більше ліцензійних прав на контент за межі України», — розповів член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Серед телепередач, які тепер можна буде побачити  на телеканалах FILM.UA Group — проєкти телеканалу UA: ПЕРШИЙ — кулінарно-літературне шоу з ведучим Євгеном Клопотенком «Енеїда» (3 сезони), спецпроєкт «Діти великого голоду», науково-популярне шоу для дітей «Шо? Як?», проєкти телеканалу UA: КУЛЬТУРА — «Ідемо в музей» та  «Дивовижні музеї та де їх шукати», проєкти регіональних телеканалів Суспільного: «Антропологія»«Піщана казка»«Край пригод»«Роздивись»«Буковинські загадки»«Геолокація: ВОЛИНЬ»«Шукачі пригод»«Street Схід»«Земля, наближена до неба»«Невідомі Карпати»«Люди Є» та «Історія кримських татар»

Треавел-шоу «Роздивись» побудоване на подорожах двох ведучих. На початку мандрівки вони обмінюються завданнями, які треба виконати у містах і селах Вінницької області. На все команда має 10 годин, за виконанням задуманого стежить арбітр. У програмі — історії про життя активних подолян, туристичні принади краю, приклади соціально відповідальних задумів і рішень. Відео адаптоване для людей з вадами слуху. Всі серії «Роздивись» супроводжуються субтитрами.

Програми, виготовлені у регіонах, були відібрані на конкурсі «Створюй із Суспільним». У цьому переліку — тревел-шоу різними локаціями України та проєкти, що пропагують культурну толерантність та різноманіття національних спільнот і корінних народів. Також до пакета увійшла телепередача Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного — «Візуальний код»

«Проєкти, які виготовляють переможці мистецьких конкурсів Суспільного за підтримки наших регіональних продюсерів, вирізняються в першу чергу унікальністю своїх історій. В усьому світі локальна тематика завойовує увагу глядача і демонструє неабияку зацікавленість серед виробників», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.