Різдвяні вечори під симфонічну музику — на телеканалі UA: ДНІПРО

Різдвяні вечори під симфонічну музику — на телеканалі UA: ДНІПРО

5 січ. 2022

6 та 7 січня регіональні телеканали Суспільного, зокрема UA: ДНІПРО, покажуть телеглядачам святковий концерт Академічного симфонічного оркестру Черкаської філармонії та музично-поетичну виставу «Колядка для сопілки з оркестром» зі старовинними буковинськими мотивами й симфонічним музичним аранжуванням.

Концерт Академічного симфонічного оркестру Черкаської філармонії дивіться 6 січня о 21:00. Телеверсію концерту підготувала команда Суспільне Черкаси

Читайте також: Суспільне покаже концерти харківських музикантів — тріо «Spiel de Trois» та гурту «Фівер°»

«Святковий концерт симфонічного оркестру поєднує твори композиторів із різних куточків світу. Відтак можна відчути не лише загальний піднесений настрій, а й національний колорит — зачаруватися різдвяною "Тихою ніччю", здійснити уявну подорож до Нью-Йорка чи в гості до фінського Йоулупуккі. Та й в цілому атмосфера, що панує на сцені, сподіваюсь, подарує глядачам приємні емоції», — каже продюсерка Суспільне Черкаси Олена Баніна.

У програмі різдвяно-новорічного концерту звучатимуть твори Вебера, Франка, Россіні, Сибеліуса, Вальдтейфеля, Штрауса, Стайна, Грубера, Кандера, Люмб’є, Андерсена. Це вальси, польки, гопак, авторські аранжування — святкові та ліричні мелодії. Художній керівник і диригент — ­заслужений діяч мистецтв України Олександр Дяченко. 

«У новорічні свята особливо хочеться, щоб настрій був радісний. Тому ми підготували подарунок своїм глядачам, — говорить головний режисер ефіру Суспільне Черкаси Олег Клименко. — І хоча запис різдвяно-новорічного концерту наша команда проводила ще до новорічних свят, я наспівую ті прекрасні мелодії, що звучали на концерті, дотепер, і мій настрій миттєво покращується. Ну хіба  це не маленьке новорічне диво?»

 

Читайте також: UA: КУЛЬТУРА об’єднає дорослих і дітей на різдвяні свята фільмами та серіалами

«Колядка для сопілки з оркестром» — це вистава, в якій органічно переплітаються сучасні вінки різдвяних сонетів зі старовинними буковинськими колядками та симфонічним музичним аранжуванням. Всі регіональні мовники Суспільного покажуть дійство 7 січня о 21:00. Над телеверсією працювала команда Суспільне Буковина.

Сонети письменниці Віри Китайгородської з книги «Оберемок сонетів» виконує актор, режисер, громадський діяч Ахтем Сеітаблаєв, а старовинні буковинські колядки — музична продюсерка та дослідниця традиційної української музики Уляна Горбачевська. Аранжування створив головний диригент і художній керівник Чернівецької обласної філармонії імені Д. Гнатюка Йосип Созанський, сопілковий супровід — від музиканта Максима Бережнюка. Зрежисувала та спродюсувала подію Леся Воронюк.

«Як Суспільний мовник ми відрізняємось від комерційних медіа — пропонуємо аудиторії те, що на приватних телеканалах з різних причин не покажуть. Тож зовсім скоро — Ахтем Сеітаблаєв, Уляна Горбачевська, Леся Воронюк, Йосип Созанський та симфонічний оркестр подарують культурну насолоду для всіх поціновувачів мистецтва», — розповів продюсер Суспільне Буковина Максим Волошин.

«Ми зібрали команду з найкращих культурних діячів, які працюють в Україні, для взаємодії між митцями з усієї України, щоб люди обмінювалися досвідом, спілкувалися, мережувалися. Якщо говорити про мистецьку складову цієї вистави, то вона дуже складна, адже на одній сцені водночас ми поєднуємо традиційні старовинні буковинські колядки, які спеціально для цієї вистави були записані в експедиціях, вірші буковинської письменниці Віри Китайгородської та симфонічну музику», — прокоментувала продюсерка музично-поетичної вистави Леся Воронюк.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Суспільне Дніпро — це телеканал UA: ДНІПРОУкраїнське радіо Дніпро

Дивитись і слухати телеканал та радіо можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:

Суспільне│Новини;

фейсбук-сторінці;

інстаграм-сторінці;

ютуб-каналі філії;

телеграм-каналі.