Про безпеку на автошляхах — слухайте на Українському радіо  Дніпра та Харкова

Про безпеку на автошляхах — слухайте на Українському радіо Дніпра та Харкова

8 гру. 2021

8 грудня о 17:15 Українське радіо Дніпро та Українське радіо Харків проведуть радіоміст про безпеку на українських автошляхах. 

Лідерами за дорожньо-транспортними пригодами зі смертельними наслідками генпрокурорка Ірина Венедіктова назвала низку регіонів України. На першому місці за офіційною статистикою — Дніпропетровська область, на другому – Львівська, на третьому – Харківська. Кадри, на яких «Інфініті», за кермом якого був 16-річний Микола Харківський, на великій швидкості таранить інше авто або наїзд позашляховика з водієм під дією наркотиків на двох пішоходів побачили жителі не лише Харкова, а всієї України.

Але за даними місцевих поліцейських, динаміка зменшення ДТП в регіоні більш активна, ніж у середньому по Україні. Тож наскільки безпечно на дорогах Харківщини та Дніпропетровщини? Про це говоритимемо сьогодні в спільному спецпроєкті  Українського радіо Харкова та Українського радіо Дніпра. Крім того, слухачі дізнаються, що спільного відбувається на дорогах Харкова та Дніпра, які ініціативи поліції, міської влади та громадськості спрямовані на зменшення ДТП та як треба змінити чинне законодавство, аби відповідальність винних стала суворішою. 

За даними правоохоронців, серед основних причин ДТП – порушення правил дорожнього руху, найчастіше – перевищення швидкості. Чому нехтують правилами? Як часто причиною аварій стають алкоголь та наркотики? Наскільки поширення цих явищ у суспільстві впливає й на дорожню ситуацію?

З’ясовуємо під час спільного спецпроєкту за участі представників та представниць патрульної поліції та громадськості, зокрема пресофіцера патрульної поліції Дніпропетровської області Людмили Копиленко та голови громадської організації «Безпечний Харків» Ігоря Когута.

Слухати Українське радіо Дніпра можна  онлайн на сайті філії та на частотах: 

  • Дніпро — 87,5 FM
  • Нікополь — 106 FM,
  • Кривий Ріг — 90,4 FM.