Картка містянина: за і проти – радіоміст на Українському радіо Харкова та Кривого Рогу

Картка містянина: за і проти – радіоміст на Українському радіо Харкова та Кривого Рогу

28 вер. 2021

28 вересня о 17:15 Українське радіо Харків  та Українське радіо Кривий ріг проведуть радіоміст, де обговорюватимуть, які переваги дає місцевим жителям Картка містянина та у скільки цей проєкт обходиться місту. 

У вересні перші картки харків’янина  отримали співробітники департаментів міськради, районних адміністрацій, працівники комунальних підприємств Харкова, почали отримувати медики.

 «”Картка харків’янина” іменна, її можна буде використовувати як альтернативу електронному квитку для проїзду в міському транспорті, вона надає можливість безкоштовно відвідати Харківський зоопарк, а також робити покупки та користуватися послугами учасників проєкту за спеціальною ціною», — каже про картку куратор проєкту Павло Столбовий.

А от співзасновник Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін вважає, що це передвиборний проєкт міської влади, який дорого коштуватиме місцевому бюджету.

«Це не інвестиційний проєкт, а проєкт за бюджетні кошти. Ми підрахували, що на нього вже витрачено 45 млн грн. Це великі кошти для бюджету Харкова. Тим більше, що це передвиборчий проєкт міської влади, тому що за допомогою соціальних преференцій вони заохотить людей, проводять зустрічі, щоб потім містяни віддали свій голос за кандидата від міської влади», — каже Євген Лісічкін

Згідно з даними з сайту публічних закупівель Prozorro, випуск однієї «Картки харків’янина» обійдеться бюджету Харкова у 63,8 грн.

Послугою «Картка криворіжця» користуються у Кривому Розі з травня цього року. Про досвід використання такого проєкту у Кривому Розі, який функціонал мають картки в обох містах, які пільги передбачені для певних категорій містян, чи можуть отримати картку гості цих міст і на яких умовах — про це говоримо у спецефірі Українського радіо Харків і Українського радіо Кривий Ріг.

У радіостудії в Харкові — куратор проєкту «Картка харків’янина» Павло Столбовий і співзасновник Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін.

Нагадаємо, слухати Українське радіо Кривий ріг можна онлайн та в FM-діапазоні на частоті 90,4 FM.