Суспільне Дніпра покаже найцікавіше з IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space

Суспільне Дніпра покаже найцікавіше з IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space

1 вер. 2021

З 3 до 5 вересня у Дніпрі відбудеться IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space. Суспільний мовник Дніпра – інформаційний партнер події .

«Спільними зусиллями різних команд Суспільного проведемо триденний ефірний марафон з книжкового фестивалю BookSpace. У рік 30-річчя відновлення незалежності України подібні події набувають особливого значення, адже йдеться і про відновлення української літератури, а у цьому випадку ще й становлення літератури та книговидавництва сучасної України. Тому очікуємо на гострі висловлювання, аналітичні погляди іноземних учасників та загалом на дискусії щодо різних тем. Адже три дні ми перебуватимемо у центрі плюралізму думок», – говорить продюсер Суспільного Дніпра Влад Зінкевич. 

Глядачі Суспільного Дніпра зможуть стежити за подіями Book Space в режимі онлайн: 3 та 4 вересня журналісти мовника вестимуть стрім-трансляції на сторінках філії у фейсбуці та ютубі

Організатори фестивалю, видавці, письменники візьмуть участь у тематичних ефірах на Українському радіо Дніпро. Книжковому святу присвятять і одну із програм токшоу «Сьогодні. Головне» — знімальна група проєкту проведе запис ефіру з виїзної студії на події. Рекомендації, що почитати за версією Суспільного Дніпра можна буде знайти в інстаграмі та на сайті suspilne.media

5 вересня про основні події IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space дізнаються глядачі Суспільного у всіх регіонах країни: журналісти телеканалу UA: ДНІПРО вийдуть в прямий ефір міжрегіонального спецпроєкту «Обличчя» від UA: БУКОВИНА, який  з 13:30 до 15:00 транслюватимуть усі регіональні мовники Суспільного.  

Book Space — це триденне культурне свято, місцем проведення якого обрана одна із живописних локацій Дніпра – Фестивальний причал. У рамках фестивалю — дискусії та лекції на актуальні теми, безкоштовні воркшопи та освітні програми, інтерактивні виставки, ярмарок, презентації найгарячіших книжкових новинок, яскраві музичні події. Відвідувачі фестивалю отримають можливість зустрітися з українськими та іноземними письменниками, познайомитися та поспілкуватися у лаунж-зоні з цікавими, прогресивними людьми. 

Цього року організатори фестивалю пропонують обговорити тему пошуку нових форматів близькості — із собою, іншими, світом. Нова близькість — фокусна тема 2021. Відвідувачі фестивалю дізнаються, що думають автори про новий світ та одну із найважливіших потреб людини – близькість? Чи доведеться нам наново привчати себе бути з іншими? Кохання на відстані, близькість через споживання їжі та мандри своєю країною, відверті розмови про незручні теми, нові формати присутності, розвиток технологій. Все це стане темами лекцій та дискусій цьогорічного Book Space. 

Не менш цікавою обіцяє стати музична програма фестивалю. Вона присвячена різним форматам взаємодії музики та слова. «Слово, як текст, що звучить, вжившись в музичне “тіло”. Слово як контент, що уможливлює осмислення явищ, подій та переживань» — саме над таким сенсом взаємодії слів та музики пропонують замислитися організатори фестивалю.  

3 вересня відвідувачі фестивалю почують експериментальний джаз від німецького колективу VWD TRIO, 4 вересня — сучасну електронну музику  у виконанні ZAVOLOKA, 5 вересня – камерна музика від українського колективу SED CONTRA.   

Крім того, у рамках фестивалю Book Space відбудеться нагородження лауреатів цьогорічного  конкурсу «Книжка майбутнього». Цей конкурс покликаний стимулювати використанні інноваційних підходів та технологій у сучасній українській літературі та книговиданні. 

Нагадаємо, що телеканал UA: ДНІПРО та Українське радіо Дніпро разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільного мовлення

Дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці

інстаграм-сторінці

ютуб-каналі філії

телеграм-каналі.