Зірки джазу світового масштабу – в прямому ефірі Суспільного Дніпра

Зірки джазу світового масштабу – в прямому ефірі Суспільного Дніпра

14 лип. 2021

Світові зірки, десяток локацій, нічні музичні сесії, майстер-класи та спілкування з митцями — у парку Шевченка в Дніпрі з 16-18 липня відбудеться фестиваль «Джаз на Дніпрі»*. 

Суспільне Дніпро – генеральний інформаційний партнер події. Команда мовника готується транслювати найголовніші концерти фестивалю наживо в телеефірі UA: ДНІПРО та інших регіональних телеканалів Суспільного. Пряма трансляція з головної сцени – 17 липня з 20:45 та 18 липня з 19:15.

«Це унікальна культурна, туристична, музична та світська подія у Дніпрі, яка має не лише всеукраїнське,  а й світове значення.  Зважаючи на рівень зірок фестивалю, Дніпро сьогодні  яскраво видно на мапі світового джазу. Таким же й за масштабами є рівень партнерства Суспільного у Дніпрі з оргкомітетом фестивалю «Джаз на Дніпрі». Заради цього генерального партнерства ми вигадали нові форми співпраці й нові способи інтеграції контенту на різних платформах. Станом на сьогодні – це найбільш затратне ресурсно партнерство, задіяні абсолютно усі команди редакторів, інженери та оператори, режисери – усі причетні до підготовки масштабної трансляції і тематичного «джазового» контенту, який уже доступний на різних платформах Суспільного Дніпра», — розповів продюсер Суспільного мовника Дніпра Влад Зінкевич

 «Ми вдячні Суспільному мовнику за те, що вони відгукнулися на нашу пропозицію і в цьому році інформаційно підтримують фестиваль. Для нас це дуже цінно: в Суспільного широке покриття, величезна аудиторія. Суспільний мовник не боїться давати в своєму ефірі джазові програми – програми інтелектуальні і дуже не прості. Це дуже важливо для популяризації жанру. По-друге, інформаційна підтримка фестивалю дуже цінна для телеглядачів, які не мають можливості під час проведення фестивалю бути на наших локаціях: завдяки Суспільному вони отримають можливість долучитися до джазової культури», — говорить арт-директорка фестивалю «Джаз на Дніпрі» Анна Рускевич. 

В межах інформаційного партнерства на порталі Суспільне | Новини виходитимуть тематичні розгорнуті матеріали. В першому з них, який вже з’явився на цифровій платформі, можна отримати детальну інформацію, що саме буде відбуватися на локаціях фестивалю, які зірки джазу виступатимуть на головній сцені події та які правила обов’язкові для відвідувачів «Джазу на Дніпрі». 

Всі три дні події знімальні групи UA: ДНІПРО працюватимуть на головних локаціях фестивалю. Відтак, у п’ятничному випуску новин глядачі побачать перших артистів та відвідувачів, закулісні секрети підготовки до великої джазової події року. В ранковому ефірі 16 липня кореспонденти дніпровського мовника у прямому включенні для проєкту «Ранок на Суспільному» покажуть Україні, як відбувається підготовка до концертів.

16, 17, 18 липня відбуватимуться зіркові прес-конференції. Глядачі Суспільного побачать їх першими у прямому ефірі на фейсбук-сторінці Суспільного Дніпра. 

Яким же був фестиваль «Джаз на Дніпрі – 2021» — найяскравіші моменти події у підсумковому інформаційному сюжеті 19 липня на UA: ДНІПРО. 

Поки телевізійники готуються до зйомок та прямих трансляцій, з початку цього тижня в ефірі Українське радіо Дніпро — ексклюзивні інтерв’ю з джазовими виконавцями та безліч джазової музики. Слухайте цього тижня з 12:10 та з 17:10 у тематичних випусках передачі «Музика Дніпра». Крім того, у гості до Українське радіо Дніпро завітають організатори «Джазу на Дніпрі». З перших уст дізнаємося, чим відрізнятиметься фестиваль цього року. 16 липня о 20:10 — підсумковий вечірній радійний «джазовий» ефір. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо Радіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. На Дніпропетровщині це — телеканал UA: ДНІПРО та Українське радіо Дніпро.

Дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці

інстаграм-сторінці

ютуб-каналі філії

телеграм-каналі.

*«Джаз на Дніпрі» є візитівкою Дніпра. Він був заснований у 1968 році і є одним із найстаріших фестивалів. «Джаз на Дніпрі» дав старт багатьом відомим джазовим музикантам. У 2020 році фестиваль вперше провели онлайн, цього ж року «Джаз на Дніпрі» знову повернувся в відкритий режим, на новій локації, з новими сценами, артистами та ідеями.