«Завдяки Ранку дізнаюся більше про своє місто та регіон», — спецкор «Ранку на Суспільному» в Дніпрі Олександра Фіненко

«Завдяки Ранку дізнаюся більше про своє місто та регіон», — спецкор «Ранку на Суспільному» в Дніпрі Олександра Фіненко

9 лип. 2021

15 липня виповниться рік із часу прем`єрного ефіру міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному». Про життя Дніпра та Дніпропетровської області телеглядачі всієї України дізнаються від спецкореспондентки Олександри Фіненко та відеографа Кирила Полікевича. 

Олександра переконана: Дніпропетровщина — цікава та різноманітна, і тут живуть героїчні й патріотичні люди. 

 

Розповіді про неординарних людей — улюблена Сашина тематика. Упродовж цього року телеглядачі Суспільного побачили багато життєвих історій цікавих жителів Дніпропетровщини. 

Одна з таких — про годинникаря Костянтина Шульмана. Ця професія й раніше була рідкісною, а зараз, коли все більше людей змінюють традиційні годинники на цифрові ґаджети, такий майстер — взагалі ексклюзив. А годинників, які «живуть» у його невеликій майстерні, Костянтин вже й не злічить.

 Або історія про професійного візажиста Павла Герасименка. Ідею стати візажистом Павлу озвучила мама. Павло не вважає, що існують жіночі або чоловічі професії.

Дніпрянка Наталія Силка у 12 років вперше сіла за кермо батьківської машини і вже тоді зрозуміла, що хоче бути водійкою. Проте роботу своєї мрії отримала лише п’ять років тому –  Наталія водить міську маршрутку в Дніпрі. Свою роботу обожнює і, попри ранні підйоми, щоранку прокидається в гарному настрої. 

З відеорозповідей від дніпровських ранківців глядачі Суспільного дізналися про цікаві місця Дніпропетровщини, про досягнення та відкриття. Наприклад, про дивну пам’ятку історії, яку знайшли на розкопках кургану в Новоолександрівці. Давний кромлех, виявлений археологами, — одноліток британського стоунхенджу та старший за піраміди Гізи в Єгипті. Його вік — більше п’яти тисяч років. 

А ще саме у Дніпрі можна побачити на власні очі супутники в натуральну величину чи торкнутися справжніх ракет. Для цього лише треба завітати у виставковий комплекс аерокосмічного центру. 

Розповідаючи про свою роботу в «Ранку на Суспільному», Саша зізнається, що, шукаючи нові теми та нові історії, які були б цікаві глядачам всієї країни, вона по-іншому відкрила для себе рідне місто. 

«Завдяки Ранку дізнаюся більше про своє місто та регіон, відвідую цікаві місця та знайомлюся з великою кількістю цікавих людей. Я не знаю, на якій ще роботі я мала б таку можливість пізнавати свій край. Це надихає їхати, шукати, знімати щось нове і розповідати глядачам історії про Дніпропетровщину та її мешканців», — каже Олександра

В рамках проєкту «Ранок на суспільному» Олександра почала працювати над рубрикою, яка відкриває глядачеві тонкощі психологічних аспектів життя. 

«Мені хотілося підняти дуже актуальну тему ментального здоров’я, більше розібратися і розповісти людям про психологічні аспекти нашого життя. Але не хотілося це перетворити на нудні лекції з психології. Тож моя рубрика - це життєві ситуації та історії реальних людей, власні експерименти.  І все це з професійними коментарями психолога», — розказує журналістка.  

Глядачі Суспільного вже побачили серію сюжетів на психологічну тематику. В рамках рубрики «Психологія»: 

розповіли про депресію, 

навчили справлятися з тривожністю, 

розповіли про те, як зробити свою підтримку нетоксичною, 

провели власний експеримент і розібралися з залежністю від солодощів,

розібралися, як гумор допомагає нам по житті.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» виходить на UA: ДНІПРО та інших регіональних телеканалах Суспільного щобудня з 6:30 до 9:00.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. На Дніпропетровщині це — телеканал UA: ДНІПРО та UA: Українське радіо Дніпро.

Дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах:  

Суспільне│Новини

фейсбук-сторінці

інстаграм-сторінці

ютуб-каналі філії

телеграм-каналі.