Суспільне у Дніпрі  – інформаційний партнер кампанії на підтримку жертв катувань 

Суспільне у Дніпрі  – інформаційний партнер кампанії на підтримку жертв катувань 

25 чер. 2021

25 червня о 17:00 у Дніпрі відбудеться Правозахисна кампанія на підтримку жертв катувань. Акція присвячена до Міжнародного дня на підтримку жертв тортур і відбуватиметься у Музеї АТО (проспект Дмитра Яворницького, 16). UA: ДНІПРО – інформаційний партнер події. 

В межах партнерства, організатори акції стануть гостями програми «Про Головне» на UA: Українське Радіо Дніпро. О 12:00 радіожурналісти мовника проведуть розмову із правозахисницею, режисеркою Ольгою Волинською та співорганізатором акції Антоном Морозом. Подробиці з місця події глядачі UA: ДНІПРО зможуть дізнатися зі спеціального сюжету в новинному блоці.

За словами організаторів, ціль кампанії— показати недопустимість застосування катувань у цивілізованій правовій державі та привернути увагу до проблеми незаконних викрадень та катувань на окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Криму. Ольга Волинська каже, що для досягнення цієї мети, інформаційна підтримка Суспільного мовника дуже важлива. 

«Ми обрали Суспільне як інформаційного партнера заходу, оскільки канал має беззаперечну репутацію та свого глядача у всіх регіонах України, а також це — соціально орієнтований партнер, якому небайдужі гострі соціальні проблеми,говорить Ольга Волинська. — Ми хочемо привернути увагу глядачів до проблеми незаконних викрадень та катувань полонених окупованих територіях Донбасу та сумнозвісної тюрми «Ізоляція», яку називають сучасним концтабором або «цілодобовим конвеєром тортур». Туди не має доступу жодна міжнародна місія чи правозахисна організація, що призводить до процвітання безкарності».

Аби надати глядачами можливість відчути те, що відчуває полонений, і підтримати тих, хто досі лишається у полоні на окупованих територіях, організатори акції обрали інтерактивний формат. На заході будуть театралізовані постановки допиту, судового засідання та перебування «на підвалі». Крім того, глядачі побачать презентацію документального фільму «По той бік Ізоляції» про відомого журналіста та письменника Станіслава Асєєва, який 2,5 роки провів у полоні незаконних збройних формувань в окупованому Донецьку. Фільм, автором якого є ГО «Форпост», спонукає українців стати менш толерантними до тортур, піднімає проблему відповідальності за катування та необхідності вдосконалення національного законодавства. Стрічка покаже, як у центрі Європі діє «цілодобовий конвеєр тортур», куди потрапляють як чоловіки, так і жінки, як молоді, так і літні люди.

Подія організована за підтримки Музею АТО та ГО «Правозахисна Група «СІЧ», яка з 2014 року надає фахову безкоштовну юридичну допомогу постраждалим від збройного конфлікту на Сході країни, зокрема, колишнім полоненим. В їхніх інтересах та інтересах цивільних заручників подано понад 100 скарг до Європейського Суду з прав людини.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. На Дніпропетровщині це — телеканал UA: ДНІПРО та UA: Українське радіо Дніпро.

Дивитись UA: ДНІПРО можна в ефірі й онлайн на сайті філії.

Оперативні новини Дніпропетровщини шукайте на діджитал-платформах: