У Дніпрі школярам розповіли про гідність та свободу мовою театральної постновки

21:31, 21 лис. 2019
 
У Дніпрі  школярам розповіли про гідність та свободу мовою театральної постновки

У День Гідності і Свободи в Дніпровському театрі імені Шевченка відбулася вистава для школярів. Актори виступали в образах козаків, учасників Революції Гідності та воїнів АТО. Вони відображали події української історії та сучасності, зокрема, події, які відбувалися на Майдані та на сході України.

«У цьому заході ми поступово розповідаємо про те, як взагалі формувалася наша гідність та прагнення до свободи ще з козацької доби. Розпочинаємо, показуємо про наших пращурів, переходимо на Майдан і показуємо як хлопці прямо з Майдану йшли в зону проведення АТО. Тобто ми показуємо події до сьогодення, те, що зараз відбувається», – сказав Ігор Кирильчатенко, ветеран бойових дій на сході України.

У сцені, де відображаються події Майдану 2013-го року, разом з акторами театру брали участь студенти театрального коледжу, розповідає учасник вистави Кирило Уманець.

«Ми з курсом сьогодні виступаємо тут у ролі масовки. Але ми граємо людей, які вийшли на Майдан і захищають права України», – зазначив студент Кирило Уманець.

Спектакль ставили для школярів. Вікторія Волошина – вчителька середньої школи №7 – каже, що сподівається на позитивні враження вихованців.

«Очікую яскравих вражень, які, сподіваюсь, вплинуть на наше підростаюче покоління, які допоможуть зробити їм правильний висновок у житті», – каже вчителька Вікторія Волошина.