Суд у Дніпрі визнав незаконним призначення директоркою історичного музею Юлії Піщанської

18:10, 21 лис. 2019
 
Суд у Дніпрі визнав незаконним призначення директоркою історичного музею Юлії Піщанської

Дніпропетровський окружний адміністративний суд визнав, що директорка історичного музею імені Яворницького, Юлія Піщанська незаконно очолює музей, адже конкурс, який вона виграла, провели з порушеннями.

Тепер обласна рада має провести  конкурс повторно і обрати нового очільника музею.

Нагадаємо, співробітниця музею Яна Тимошенко, яка також брала участь у конкурсі на посаду директорки, подала до суду. Жінка доводила, що Піщанська – непрофесіонал і не може очолювати історичний заклад, а також, що конкурс провели із порушеннями.

Юлія Піщанська не була присутня на засіданні суду, рішення прокоментувала нам телефоном. Нині вона хоче детально ознайомитися із рішенням суду, щоб вирішити чи подаватиме на апеляцію.

«Це питання до комісії, яка проводила конкурс, я тільки брала участь. Все, що стосується мене, то там не було порушень. Треба було надати документи-я надала документи. А по-друге, я не бачила ще рішення суду і його обґрунтування. Тому більше нічого коментувати», – зауважила Юлія Піщанська, директорка історичного музею.

 Яна Тимошенко вважає, що суд справедливо задовольнив її позов. 

«Під час проведення конкурсу я відчула професійне приниження, бо на тлі двох професіоналів-це директора музею Надії Іванівни Капустіної і мене, отримала перемогу людина, я все розумію, але програма її -це навіть не була програма, тобто - це набір слів. І, на жаль, в комісії не було фахівців, які могли б оцінити, але музейник завжди таке побачить. Я вважаю це перемогою - не перемогою, бо назад вже не можна повернути багато подій, які відбулися», – сказала Яна Тимошенко, позивачка.