Суд скасував три пункти наказу департаменту мерії Дніпра щодо "оптимізації" персоналу в комунальних закладах освіти

16:31, 21 лис. 2019
 
Суд скасував три пункти наказу департаменту мерії Дніпра щодо

Три пункти наказу №29 департаменту гуманітарної політики мерії Дніпра визнані протиправними. Таке рішення виніс окружний адмінсуд.

Ці пункти стосуються скорочення вакантних посад та змін у штатних розкладах комунальних закладів освіти. За словами адвоката позивачів, районних профспілок, Олексія Погрібняка, внаслідок цієї оптимізації було скорочено півтори тисячі працівників комунальних закладів освіти.

«Задовольнити частково, визнати протиправним та скасувати пункт 1.1, пункт 7, та пункт 10 в частині виконання пункту 1.1. наказу департаменту гуманітарної політики дніпровської міської ради №29 департаменту гуманітарної політики від 05.02.2018 року про оптимізацію штатних розписів комунальних закладів підприємств підпорядкованих департаменту гуманітарної політики міської ради в іншій частині позивних вимог відмовити», – зачитала рішення суддя Наталія Турлакова.

«Пункт 1.1, який зобов’язував керівників скоротити всі вакантні посади, які були на момент винесення наказу, та третій пункт даного наказу – зміна штатних розписів головним бухгалтером департаменту, тобто суд визнав що це є перевищенням владних повноважень даного департаменту. І пункт десятий даного наказу, в якому було зазначено, що керівники, які мають свої бухгалтерії, тобто які є фінансово незалежними, тобто не перебувають під управлінням департаменту, тобто вони можуть змінювати штатні розклади», – прокоментував Олексій Погрібняк, адвокат позивача.

Журналісти Суспільного звернулись за коментарем до представників відповідача – департаменту гуманітарної політики міськради. Коментувати рішення в залі суду вони відмовили, посилаючись на пресслужбу міської ради.

Суспільне надіслало інформаційний запит.

Нагадаємо, у лютому 2018 року Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради видав наказ №29 «Про оптимізацію штатних розкладів установ і підприємств, підпорядкованих департаменту». 19 листопада 2018 року наказ було скасовано, але представники профспілок наполягали на визнанні деяких пунктів наказу незаконними, адже це призвело до скорочення близько 1500 працівників.