У Дніпрі виставою «Гамлет» відкрився IV Міжнародний фестиваль «Дніпро Паппет Фест» (ФОТО)

13:15, 12 лис. 2019
 
У Дніпрі виставою «Гамлет» відкрився IV Міжнародний фестиваль «Дніпро Паппет Фест» (ФОТО)

У Дніпрі розпочався четвертий Міжнародний фестиваль лялькових театрів «Дніпро Паппет Фест». Цьогоріч він відбувається у новому форматі: вистави йтимуть протягом усього театрального сезону 2019 – 2020, повідомили в пресслужбі мерії Дніпра.

Відкрила фестиваль вистава «Гамлет» Харківського державного академічного театру ляльок імені Афанасьєва. Спектакль уперше показали за межами Харкова, зазначила головна режисерка театру Оксана Дмитрієва.

Робота над «Гамлетом» тривала приблизно пів року.

«Ми продовжуємо працювати над виставою, бо дуже складний матеріал і здається, що потрібно повертатися, допрацьовувати і «розмовляти» з ним. П’єса, у якій мільйон питань і з якою ми зіштовхнулися, – велике щастя», – зазначила Оксана Дмитрієва.

Упродовж фестивалю «Дніпро Паппет Фесту» на дніпровських сценах покажуть ще 8-9 вистав. Зараз уже є домовленості з театрами Львова, Черкас, Миколаєва та Гданьська (Польща).

Однією з особливостей цьогорічного фестивалю також стане те, що вистави здебільшого орієнтовані на дорослого глядача – лише два спектаклі будуть для сімейного перегляду.