До Дніпра прибув канадський сценарист фільму «Гіркі жнива» (ФОТО)

17:56, 11 лис. 2019
 
До Дніпра прибув канадський сценарист фільму «Гіркі жнива» (ФОТО)

До Дніпра приїхав відомий канадський сценарист Річард Бачинський-Гувер. Він є автором сценарію першої англомовної художньої кінокартини про Голодомор в Україні «Гіркі жнива». Про це повідомили в пресслужбі мерії Дніпра.

Річард Бачинський-Гувер презентує в Дніпрі фільм «Гіркі жнива», відвідає Меморіал жертвам Голодомору та політичних репресій, побуває в історичному музеї та Музеї АТО, а також візьме участь у «круглому» столі на тему «Голодомор: питання формування національної пам’яті серед населення Дніпропетровської області».

Захід відбудеться 13 листопада. Його мета – обговорення необхідності відкриття в області окремого тематичного Музею пам’яті жертв Голодомору.

«Голодомор в Україні у 1932-33 роках – це не тільки трагедія нації, це ще окремі трагічні історії наших родичів, земляків. Якщо не говорити про Голодомор, то молоде покоління і знати не буде. Моя місія презентувати фільм та звернути увагу, особливо молоді, на історію як вона є, але у такому форматі, щоб ще й зацікавити», – сказав Річард Бачинський-Гувер.

«Гіркі жнива» зняв канадський режисер Джордж Менделюк у співпраці з міжнародною командою кінематографістів. Фінансування фільму забезпечив продюсер Ян Ігнатович, канадець українського походження.  Автор сценарію — Річард Бачинський-Гувер.