У Дніпрі запрацювали мобільні бригади поліції з протидії домашньому насильству

16:31, 11 лис. 2019
 
У Дніпрі запрацювали мобільні бригади поліції з протидії домашньому насильству

У Дніпрі запрацювали мобільні бригади поліції з протидії домашньому насильству. У місті таких дві, там працюють 20-ро поліцейських, які пройшли спеціальні навчання.

Вони оцінюють ризики для постраждалих і, якщо бачать, що жертва у небезпеці, на місці видають кривднику припис про заборону заходити в приміщення, де перебуває скривджена ним людина. Цей термін може тривати до 10-ти діб. Якщо ж порушити припис, оштрафують, примусять до суспільно-корисних робіт або ж арештують на тиждень.

Щодоби у місті до поліції надходить близько шістдесяти повідомлень про домашнє насильство. Спеціальні бригади встигають опрацьовувати тільки близько 20-и . Решта дістається звичайним патрулям. Тому в місті планують створити ще кілька таких бригад, каже заступник начальника управління превентивної діяльності облполції Сергій Мороз.

Мобільним бригадам дали дві оснащені автівки. Там є планшети, ноутбуки, принтери та інші необхідні спецзасоби для роботи поліцейських, які мають справу із домашнім насильством.

«Спеціально навчені люди — це завжди краще. Вони надають повний спектр інформації, яким чином, куди і як звертатися. Вони знають контактні телефони всіх спецслужб, первинної допомоги, безпосередньо вторинної допомоги, роз’яснюють як жертві, так і кривднику, які у них права та обов’язки. Приїздить екіпаж поліції, який здійснює оцінку ризиків, з’ясовує, чи доцільно кривднику залишатись у приміщенні чи ми можемо його, згідно із законодавством України, видворити за межі приміщення на від 1 до 10 діб», – сказав Сергій Мороз, заступник начальника управління превентивної діяльності обласної поліції.