У Дніпрі триває чемпіонат України з бадмінтону (ВІДЕО)

17:04, 4 лис. 2019
 
У Дніпрі триває чемпіонат України з бадмінтону (ВІДЕО)

У Дніпрі проводять чемпіонат України з бадмінтону. У змаганнях беруть участь більш ніж сто бадмінтоністів з майже усіх регіонів країни. Серед них – гравці національної збірної України, майстри спорту міжнародного класу, а також багаторазові переможці турнірів серії Гран Прі та Грін Сет.

На цих змагання оберуть чемпіона України і проведуть відбір до національної збірної з бадмінтону.

Олена Прус – багаторазова чемпіонка України з бадмінтону та майстер спорту міжнародного класу. Вона була у збірній України та пішла звідти, бо народила сина. Нині вона тренує дітей. А на цих змаганнях, каже, вона заради тонусу. Жінка впевнена: і цього разу в неї є шанси стати чемпіонкою.

«Мені дуже подобається грати на змаганнях, подобається грати у бадмінтон в принципі. Це один із небагатьох турнірів, збирається вся еліта, збираються найсильніші бадмінтоністи. Цікаво грати з професіоналами», – каже Олена Прус, учасниця змагань.

Разом із майстрами спорту та багаторазовими чемпіонами змагаються і юні спортсмени, ці змагання без вікових обмежень.

Учасник змагань Нікіта Єрьоменко певен: у нього є шанси на перемогу. Планує за рік потрапити на чемпіонат Європи серед юніорів. А далі – мріє бути в списку 50 найкращих бадмінтоністів світу.

«Тато займався бадмінтоном, я спадковий бадмінтоніст, із шести-семи років займаюся, уже 8 років займаюся бадмінтоном», – сказав Нікіта Єрьоменко, учасник змагань.

Бадмінтон – це найшвидший вид спорту, слабких і нерішучих тут немає, зауважує головний суддя змагань Сергій Бендін.

«Тут вони мають показати результат. Чого вони навчилися за цей рік. Тобто у першу чергу будуть дивитися на результат, який вони покажуть, яке місце вони займають у своїх категоріях», – зазначив Сергій Бендін, головний суддя змагань.

За три дні у Дніпрі оберуть чемпіона України з бадмінтону і за результатами всеукраїнських змагань проведуть відбір до національної збірної з бадмінтону.