У Дніпрі розслідують справу щодо псування будинку по вулиці Нірінберга, 3 (ВІДЕО)

18:46, 23 жов. 2019
 
У Дніпрі розслідують справу щодо псування будинку по вулиці Нірінберга, 3 (ВІДЕО)

У поліції Соборного району Дніпра розслідують справу щодо псування будинку по вулиці Нірінберга, 3. За словами мешканця будинку Максима Клєпача, туди прийшли невідомі люди і почали розбирати опорну стіну. Мешканці будинку вважають, що це робить фірма, яка викуповує квартири, щоб будинок визнали аварійним і ціни на цю нерухомість впали.

Олександр Погорєлов мешкає у цьому будинку тридцять років. Чоловік каже, що останні чотири роки, фірма, яка скуповує квартири в їхньому будинку, робить все, щоб дім визнали аварійним. Знесли котельну на прибудинковій території. Натомість поставили іншу.

«Це була котельня, яка нас опалювала, і ми не знали проблем з теплом у квартирах. Потім нас переключили на оцю маленьку. Вона зовсім не тягнула, ні наш будинок, ні Коцюбинського, 10.  Після того, як люди перестали платити за послуги тепла, нас просто взяли і відрізали. Потім нам почали відрізати газ. ТМи підняли шум, і нам сказали, що ми увійшли до програми установки лічильників, і це тимчасове рішення», – каже мешканець Олександр Погорєлов.

Інший мешканець Володимир Кравченко говорить: навесні цього року компанія «Жилсервіс-2», яка обслуговує будинок, намагалася провести перевірку на аварійність, не попередивши жителів. Працівники не показали дозвіл на проведення робіт.

«Нам не надали документи, ми викликали поліцію і люди припинили свою роботи. Ми дивимося на дії балансоутримувача. Так ось, у нас взагалі ніякого обслуговування комунального немає. Якщо аварійний випадок, поміняти трубу, щось прорвало, то приїжджають. А постійного обслуговування, мереж, нічого цього немає. Мабуть, це підпадає під сферу інтересів компанії, яка викуляє в цьому будинку квартири», – розповів мешканець Володимир Кравченко.

За 1 квадратний метр житла, яка знаходиться в центрі міста, компанія пропонує 450 доларів. За словами мешканців, за ці гроші вони не зможуть купити квартири навіть на околиці. Сім із 24-х квартир продали.

Максим Клєпач вважає, що компанія, яка скуповує квартири, робить все, щоб вони не змогли тут жити і продали квартири за копійки, тому що будинок буде нежитловий.

«Прийшли працівники, від компанії, яка скуповує квартири. В тих квартирах, на першому поверсі,  які вони викупили, познімали вікна та підлогу. Весь бруд, сміття, все почали кидати в ці вікна. А я живу через стінку. Дуже холодно, все задувало і до мене. Волога та сирість у квартирі пішла. Довелося із сусідами за власні кошти купити залізні пластини та забити ці вікна. Потім наступна ситуація. Вони почали розбирати стіну, на якій тримається весь будинок. І таку нісенітницю казали. Що начебто тут жив якийсь рабин і сказав, що тут є скарб. Якщо б ми вчасно це не зупинили, будинок просто тріснув і розвалився би», – розказав мешканець Максим Клєпач.

Мешканці будинку викликали поліцію та написали заяву.

Речниця обласної поліції Ганна Старчевська повідомила: за фактом у Соборному відділенні поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України – «навмисне знищення або пошкодження майна».

«Ця стаття передбачає штраф – від 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до 2 років, або позбавлення волі на строк до трьох років, зараз триває досудове розслідування», – поінформувала Ганна Старчевська.

Компанія, яка скуповує квартири в будинку, від коментарів відмовилася.

Суспільне подало запит до міськради. На відповідь чекаємо.