Мерія дозволила «Дніпроводоканалу» взяти короткостроковий кредит на зарплату працівникам

15:33, 23 жов. 2019
 
Мерія дозволила «Дніпроводоканалу» взяти короткостроковий кредит на зарплату працівникам

Дніпровські депутати дозволили “Дніпроводоканалу” взяти короткостроковий кредит – овердрафт – для виплати заробітної плати працівникам. За це депутати проголосували на сесії міськради.

«Цей кредит – овердрафт–  на виплату заробітної плати, тому що за один день підприємство має закумулювати на своїх рахунках приблизно 12 млн грн. А це зробити досить складно. Ми розуміємо, що реалізувати це простіше за рахунок механізму овердрафту. Щоб виплатити зарплату і потім підтягнути ці кошти, ніж невчасно виплатити зарплату і потім отримати штрафні санкції за невчасну виплату зарплати. Цей механізм завжди працює на таких великих підприємствах, як водоканал, бо наше сьогоднішнє законодавство передбачає чіткі строки виплати заробітної плати», – заявив Олександр Санжара, секретар міської ради.

Питання викликало дискусію у сесійній залі. Депутат Олександр Корнієнко запропонував провести на підприємстві аудит і перевірити, чому там не впорались із виплатами зарплатні. За його словами, якщо є такі проблеми, то підприємство на межі банкрутства.

«КП “Дніпроводоканал” отримує більше 360 млн грн на рік від бюджету місту, до того ж мешканці платять за оплату комунальних послуг. Але, не зважаючи на такі великі вливання, підприємство бере кредит овердрафт. 5 млн грн бере міська рада під відсотки. Чому? Тому що якесь керівництво неефективне», – зазначив депутат міської ради Олександр Купрієнко.

Суспільне спрямувало запит до “Дніпроводоканалу”, аби з’ясувати, чому на підприємстві не виплачується заробітна плата працівникам та які причини у необхідності взяти кредит. На відповідь чекаємо.

Овердрафт – форма короткострокового кредиту в межах встановленого банком ліміту, що дозволяє здійснювати розрахунки, коли у клієнта на поточному рахунку недостатньо коштів.