Поліція та волонтери знайшли зниклого 2-річного хлопчика в лісосмузі, дитина наразі в реанімації (ОНОВЛЕНО)

11:48, 23 жов. 2019
 
Поліція та волонтери знайшли зниклого 2-річного хлопчика в лісосмузі, дитина наразі в реанімації (ОНОВЛЕНО)

Поліцейські разом з волонтерами знайшли 2-річного Романа у лісосмузі поблизу села Звонецьке Солонянського району Дніпропетровської області.Про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

Після понад 10 годин пошуків на дні яру дитину помітив поліцейський карного розшуку. Швидше за все, хлопчик впав у яр і не міг з нього вибратися, кажуть в поліції.

"Ми здійснювали пошук дитини і, знаходячись біля яру, я почув слабкий дитячий плач. Спочатку подумав, що почулося, але потім вирішив піти подивитись і підійти до яру ближче. Пішов повз яр і побачив кофтинку. Поклика його:" Романе". І він підняв голову", - розповів Віталій Сміюха, оперативний співробітник Солонянського відділення поліції.

У коментарі журналістам Суспільного головлікар обласної дитячої лікарні, куди доправили дитину, Олександр Хітрік сказав, що хлопчик наразі в реанімації.

"Він зараз у реанімації, його відігрівають, він з переохолодженням. Стан 100% важкий, якщо дитина без одягу, її зараз тільки відігрівають і внутрішньовенно починають вводити рідину", - зазначив Олександр Хітрік.

Нагадаємо, що повідомлення про зникнення дитини надійшло до поліції ввечері 22 жовтня.

Для пошуку створили оперативний штаб.

Територію обстежували 50 поліцейських, у тому числі кінологи зі службовими собаками, 150 курсантів, 100 військовослужбовців Нацгвардії, волонтери та місцеві жителі. Також були залучені водолази, здійснена аеророзвідка території.