Міносвіти ставить за мету збільшити відсоток тих, хто обирає профтехосвіту на Дніпропетровщині, – Ганна Новосад

16:11, 21 жов. 2019
 
Міносвіти ставить за мету збільшити відсоток тих, хто обирає профтехосвіту на Дніпропетровщині, – Ганна Новосад

Міністерство освіти України ставить за мету наступного року збільшити відсоток тих, хто обирає професійну освіту на Дніпропетровщині. Про це під час робочого візиту на Дніпропетровщину повідомила міністр освіти і науки України Ганна Новосад. За її словами, майже 75% випускників шкіл обирає вищу освіту, після чого їм важко знайти місце на ринку праці. Також обговорювалися питання будування нових опорних шкіл і модернізації старих навчальних закладів.

«Привабливість професійної освіти досягти, в першу чергу, потрібно за рахунок модернізації закладів професійної освіти. Інвестувати саме в ті заклади, які готують більш до затребуваних професій у регіоні», – сказала Ганна Новосад, міністр освіти і науки України.

Кошти на це, окрім державної фінансової допомоги, Дніпропетровщина зможе отримати за рахунок створення нових об’єднаних територіальних громад, яких до кінця року в області повинно стати 93. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

«Власне своїми ресурсами і ресурсами з ОТГ, тому що це децентралізація, відповідно, на умовах спів фінансування. Співфінансування – це ключ до успіху, і мають всі громади розраховувати на себе», – сказав Олександр Бондаренко, голова Дніпропетровської облдержадміністрації.