Гуртожиток №2 «Дніпровської політехніки» можна використовувати після зміцнення – експерт

15:51, 21 жов. 2019
 
Гуртожиток №2 «Дніпровської політехніки» можна використовувати після зміцнення – експерт

Гуртожиток №2 «Дніпровської політехніки» можна надалі використовувати після зміцнення. Про це на пресконференції повідомив Юрій Кірічек, доктор технічних наук. За його словами, будівля гуртожитку щодня просідає на 1 міліметр, тому було розроблено план тимчасового зміцнення. Цей план передбачає встановлення тимчасової рами для підтримки конструкцій. Тоді зникне загроза обвалення. Основна проблема – відсутність фінансування.

«Подальша експлуатація конструкції реальна. З точки зору будування, там невеликий об’єм подальших робіт. Після зведення конструкцій, які підтримають аварійну частину, потрібно буде розібрати зруйновану ділянку стіни, укріпити фундамент цієї ділянки та відновити її. Технічних проблем там немає. Основна проблема це фінансування цих робіт технічним університетом», – каже Юрій Кірічек.

Сьогодні заплановане засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо стану гуртожитку та можливості відкриття руху транспорту поряд з будівлею. Зараз проспект Гагаріна та Яворницького частково перекриті.

Нагадаємо, 5-го жовтня біля гуртожитку «Дніпровської політехніки» утворилась яма. У провалля засипали близько 25 кубічних метрів землі та близько 10 кубів бетону. Тоді ж зафіксували зміщення будівлі на 1 см. На стінах встановили маячки, щоб стежити, чи є подальші зміщення стін.