Нацгвардійці військової частини Дніпра провели День відкритих дверей для школярів (ВІДЕО)

17:34, 9 жов. 2019
 
Нацгвардійці військової частини Дніпра провели День відкритих дверей для школярів (ВІДЕО)

У військовій частині Національної гвардії України, яка дислокується в Дніпрі, провели День відкритих дверей. Школярі та ліцеїсти міста мали можливість потримати зброю у руках, посидіти у бронетранспортері, відвідати солдатські казарми, поспостерігати за роботою кінологів та військових медиків.

Шестикласниця Валерія показує свій малюнок для бійців. «Україна – це все для нас, ми будемо підтримувати своїх військових, тому що вони охороняють нас, захищають нас», – каже школярка. Її, як і інших школярів, запросили на День відкритих дверей у військовій частині Національної гвардії України.

Хтось із дітей підготував для солдат малюнок, хтось приніс зроблений власними руками оберіг, хтось – фрукти та солодощі.

«Ми дали клич по школі тиждень тому і за тиждень ми встигли зібрати досить велику кількість вітамінів, яблук, фруктів, солодощів. Діти малювали малюнки, присвячені Дню захисника України, робили обереги, які ми вкладали прямо у пакунки, обереги з бісеру», – розказує Юлія Свист, вчителька школи №6.

Школярам та ліцеїстам показали, як спеціалісти працюють зі службовими собаками.

Кінолог з 12-річним досвідом Анатолій Зберун тренує вівчарку на ім’я Дан. Каже, що  собак необхідно тренувати щонайменше чотири години на тиждень.

«Відпрацьовуємо лобові атаки, атаки на караул, коли напад йде охорону», – розповів начальник кінологічної служби Анатолій Зберун.

Дітей навчили також надавати першу домедичну допомогу в екстрених умовах, розказали про вогнепальну зброю та показали, як одягати наручники. Діти залазили всередину БТРа, спілкувалися по рації та включали аварійні сигнали. Наприкінці заходу школярам показали казарми, де мешкають солдати.

Такі заходи у військовій частині 3054 проходять приблизно раз на три місяці. Подати заявку на екскурсію може будь-який навчальний заклад.