У Дніпрі відкрили 17-ту національну філателістичну виставку (ВІДЕО)

16:40, 12 вер. 2019
 
У Дніпрі відкрили 17-ту національну філателістичну виставку (ВІДЕО)

12 вересня у Дніпропетровському національному історичному музеї відкрили 17-ту національну філателістичну виставку. За словами Віталія Малова, організатора заходу, це друга виставка у Дніпрі за роки незалежності. На ній представлені роботи колекціонерів з усієї України.

Дмитро Френкель займається колекціонуванням поштової продукції з дитинства. Каже, що інтерес до цієї справи з’явився, бо батько був професіональним філателістом.

«У мене є декілька колекцій. Це нова колекція, зроблена спеціально для цієї виставки у Дніпрі. Я цією темою раніше не займався, але вийшло досить цікаво. Мій експонат – це поштові марки історії Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки 1918-1923 років», – каже Дмитро Френкель, президент Всеукраїнської асоціації філателістів України.

За словами Віталія Малова, організатора заходу, матеріали для виставки були надані історичним музеєм імені Яворницького та Українською спілкою філателістів.

«У Дніпрі це тільки друга виставка за роки незалежності. Попередня була у 2001 році. Кількість робіт близько 70-75, кількість стендів трошки більша 200. Наші філателісти беруть участь у багатьох виставках за кордоном, друкують свої роботи у журналах. І у Дніпрі двічі на рік проходять найбільші в Україні зустрічі колекціонерів», – зазначив Віталій Малов.

Відвідувачі поділились своїми враженнями.

«Прийшов подивитися на експонати, бо більше 20-ти років займаюся філателістикою. Тут є роботи людей, з якими я давно знайомий. Такий захід буває нечасто все-таки. Останній був 18 років тому, якщо не помиляюся. Найцікавіше – подивитися на те, з яким захопленням це робиться. Бо навіть на те, щоб зібрати хоча б один аркуш, потрібно багато часу», – сказав Олександр Геращенко, відвідувач виставки.