"Журналістам показали те, що захотіли". Престур під відремонтований Центральний міст у Дніпрі відбувся без громадських активістів

17:08, 10 вер. 2019
 

У Дніпрі провели престур на кораблі під Центральний міст. Міський голова Борис Філатов запросив усіх охочих поставити питання будівельникам, які займалися реконструкцією переправи. Після того, як журналісти зайшли на корабель, він відплив без представників громадських організацій. Як нам повідомили, через перенавантаження судна. Всі охочі змогли долучитися до огляду під час другої поїздки до Центрального мосту, вже без представників ЗМІ.

Член організації “Громадський контроль” Ілля Рибаков висловлював свою думку, щодо реконструкції мосту в соцмережах. На престур прийшов на годину раніше, щоб поспілкуватися з міським головою. Борис Філатов участі у престурі не взяв. Відповідали на питання будівельники, які займалися реконструкцією переправи.

«Це формальна відмовка, тому що ми були раніше багатьох. Зайшли на корабель журналісти, потім якісь депутати, а нам сказали, що просто не вистачає місця. Та журналістам показали те, що захотіли. Вас повезли до тієї частини мосту, де більш-менш все добре», – сказав член громадської організації “Громадський контроль” Ілля Рибаков.

Серед питань, які активісти ставили в соцмережах, одне стосувалось балок: за проєктом, повинні були замінити 16, замінили – три.

«Розглядали 6 аварійних балок, із них 3 ми замінили, ще три зміцнили, 10 відновили», – відповідає головний інженер проєкту Юрій Зубарев.

У соціальних мережах запитували й щодо конструкцій стовпів та корозії.

«Я відповім: все там зроблено якісно. І хочу запитати цих активістів, а де ви були коли на мосту був один лише брак, жодної правильної роботи не було?» – сказав на це генеральний підрядник капітального ремонту мосту Михайло Бекер.

За словами головного інженера проєкту Юрія Зубарева, підводна частина мосту реконструкції не потребує. 

«Там, де у нас були трішки оголені пучки або осипався захисний шар бетону, все відремонтували. Останні незначні дефекти, будуть ремонтувати пізніше. Розвиток деформації в опорах попереджено. Аварійний стан верхніх конструкцій  ми усунули. Можна спокійно їздити по мосту», – запевнив Юрій Зубарев, головний інженер проєкту

Андрій Плєханов – за фахом спеціаліст у галузі будівництва та експлуатації мостів. Говорить, що ремонт мосту не можна вважати капітальним.

«Я вважаю, що був тільки ремонт верхньої проїжджої частини мосту, а ригельні та поперечні балки не ремонтувались, так само, як і опори, Вони не працюють правильно. Вони заіржавіли, окрім тих трьох, які замінили. Всі інші знаходяться у жахливому стані, і навантаження на них розподіляється неправильно. На мою думку, це косметичний ремонт мосту», – Андрій Плєханов, директор компанії, що ремонтує мости.

Зранку 7 вересня у Дніпрі після закінчення капітального ремонту відкрили Центральний міст. Ремонт тривав три роки.