У Дніпрі пройшла акція “Спільна незалежність” (ВІДЕО)

17:49, 23 сер. 2019
 
У Дніпрі пройшла акція “Спільна незалежність” (ВІДЕО)

Сьогодні у Дніпрі на Європейській площі пройшла акція, присвячена Дню незалежності та Дню Державного Прапора. В рамках акції всім охочим містянам роздавали прапорці та комікс про Україну.

Також в рамках акції до всіх обласних центрів відправили коробки з печивом “Дніпро”.  Акцію назвали “Спільна незалежність”.

Перехожим роздавали комікс про Україну. Перша сторінка присвячена основним історичним подіям періоду незалежної України, друга — державному прапору України, розповіла Ганна Самойленко, представниця Молодіжної ради Дніпра.

"На коміксі зображено історію України. Тут і про незалежність, про наш прапор, про Конституцію, є про Євробачення. Також, звісно, ми додали про Помаранчеву революцію та Революцію гідності, які є дуже важливими для нашої історії. Також є про перше ЗНО та “Євро 2012”. На другій сторінці коміксу ми сьогодні розповідаємо про наш державний прапор. Оскільки сьогодні День прапора, ми вирішили другу сторінку зробити про наш прапор. Тут є про історію прапора, що цей прапор для нас значить, коли були перші згадки про саме такий прапор", — каже Ганна Самойленко.

Лідія Мамай поділилась враженнями від акції: "Я думаю, що для дітей це дуже добре, в якості ознайомлення. Ну, щоб взагалі вони долучались до теми прапора, що це таке, що це за символ, що за історія у нього є".

"В принципі нормально, так. Комікс хороший, оцінюю на п’ять з плюсом" - каже дніпрянин Олександр Завистовський.

Комікс складається з двох сторінок формату А3. Загальний тираж кожної зі сторінок склав 1000 екземплярів. В майбутньому організатори акції планують продовжити випуск коміксу наступними сторінками, на яких розкажуть про інші події в історії України.