"Марш волі", забіг у вишиванках, пісні з АТО, фестивалі авто та їжі: як Дніпро відзначить День Незалежності

14:45, 23 сер. 2019
 

День Незалежності України у Дніпрі відзначать численними заходами просто неба. Офіційні урочистості відбудуться вранці, о 9.15, на Алеї біля флагштока з найвищим прапором України, повідомили в пресслужбі Дніпропетровської облдержадміністрації. О 10.00 поряд із прапором відбудеться патріотичний флешмоб «Ми – діти твої,  Україно!».

З 9.00 до 10.00 від Скверу Героїв до флагштока рушить патріотична хода "Марш волі" в супроводі військового оркестру ОК «СХІД». Участь у ній візьмуть вояки АТО/ООС, родини загиблих військових, волонтери. Правоохоронці частково обмежать рух транспорту по вул. Старокозацькій – вул. Андрія Фабра – просп. Дмитра Яворницького до історичного музею.

О 9.00 на Фестивальному причалі стартує сімейний забіг Dnipro Vyshyvanky Run. У ньому має взяти участь понад 300 учасників, зокрема люди з інвалідністю. Дрес-код – вишиванки, повідомили в пресслужбі мерії.

У цей час на Фестивальному причалі також заплановано проведення гастрономічного фестивалю Family Рicnic з фуд-кортом, ярмарком, дитячою анімацією, лучним і спортивним тиром, пінним шоу та святковим концертом.

На цій же локації триватиме офіційний етап Чемпіонату України з автозвуку та тюнінгу.

О 15.30 там же розпочнеться святковий концерт лауреатів фесту «Пісні, народжені в АТО». Серед викнавців авторських воєнних пісень – Олександр Клец, Сергій Бойко, гурт «Вартові неба». Відкриє концерт хор волонтерів.

А о 17.00 на Фестивальному причалі запланований ще один концерт - учасників артпроєкту «Вечір Пірса»: виступлять гурти DESTERS, Vacation, Karyotype та KOST Кавербенд La La Band.

Упродовж дня в парках міста відбудуться патріотичні флешмоби, конкурси для дітей, танцювальні вечори. Так, у парку імені Шевченка з 11.00 триватиме дитяча патріотична гра «Котигорошко- 2019». Вона складається з квесту та розважально-концертної програми. Цього року гра охопить 20 паркових локацій.