Дмитро Комаров — таке ім’я дали немовляті, залишеному біля лікарні Кам’янського (ВІДЕО)

16:13, 21 сер. 2019
 
Дмитро Комаров — таке ім’я дали немовляті, залишеному біля лікарні Кам’янського (ВІДЕО)

Немовля, яке знайшли на порозі лікарні у Кам’янському, зараз у відділенні патології новонароджених. Нагадаємо, близько 6-ї ранку, 20 серпня на подвір’ї станції швидкої допомоги у Кам’янському знайшли немовля. Хлопчик лежав у спортивній сумці, на лівій руці був пов’язаний ланцюжок з двома обручками.

Людмила Черевач працює на станції швидкої допомоги понад 40 років, говорить, зранку почула гавкіт собаки, на нього вийшов водій, який побачив спортивну сумку.

«Вранці виявили сумочку, стояла ось на цьому парапеті. Собачка загавкав, підійшов водій і побачив, що лежить сумка, собака не відходила і весь час гавкала, сумка напіввідкрита була, щось рухалося, заглянули та побачили, що там дитинка лежить, відкрили, взяли дитину і забігли в будівлю», ‒ розповіла старший фельдшер МНС Людмила Черевач.

Немовля доправили до дитячої лікарні у відділення патології новонароджених. За словами головного лікаря, такий випадок перший за останні вісім років його роботи в лікарні.

«Це хлопчик, орієнтовно віку 1,5 — 2 місяці, з множинними слідами від укусів комарів, загальний стан дитини цілком задовільний, дитина здорова, активна і добре їсть, нормально спить і спокійна. Інформація про цю дитину передана службам у справах дітей. Це процес тривалий, буде проходити судово-медична експертиза визначення дитини всіх фізіологічних параметрів», ‒ говорить головний лікар Дитячої лікарні м. Кам’янське Володимир Братанов.

В лікарні  хлопчику вже дали ім’я та прізвище — Дмитро Комаров. Таке прізвище дали, бо хлопчик мав сліди від укусів комарів на обличчі, а ім’я випадкове.

Зараз, за словами речниці поліції Кам’янського Олени Тімченко, розслідування та пошук батьків дитини триває, до поліції ніхто ще не звертався.

«Поліцейські проводять оперативно-пошукові заходи щодо встановлення матері дитини, також поліцейські встановлюють свідків та очевидців даної події. За даним фактом в поліції було відкрито кримінальне провадження за статтею 135 Кримінального кодексу України — це "залишення в небезпеці". Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 2 років або позбавлення волі на той самий строк», ‒ говорить Олена Тімченко.

Хлопчик залишиться у лікарні, поки працівники соціальної служби у справах дітей не направлять його у дитячий будинок Кам’янського.