Загибель риби в Златоустівській водоймі сталася через нестачу кисню у воді - Держпродспоживслужба

14:21, 14 сер. 2019
 
Загибель риби в Златоустівській водоймі сталася через нестачу кисню у воді - Держпродспоживслужба

Масова загибель риби у Златоустівській водоймі сталася через нестачу кисню у воді. Про це сьогодні кореспондентам Суспільного повідомив начальник Криворізького міжрайонного управління Держпродспоживслужби в області Вадим Зубко.

Від нестачі кисню риби виснажуються, а потім гинуть. Інколи це явище стає масовим, тоді фахівці говорять про так звану "задуху риби", пояснив фахівець. Він уточнив, що дефіцит кисню у водоймі утворився через відсутність руху води у водосховищі.

«По показниках низький тиск кисню, що призвело до задухи риби. Немає вмісту кисню внаслідок гнилісних процесів, які проходили у воді, витіснявся кисень, накопичувалися токсини у воді, що призвело до загибелі риби. Заходи будуть надані власникам цього водосховища. Там необхідно проводити очищення цієї водойми, щоб осадити ці токсичні речовини на дно, щоб почав вироблятися кисень. Вода застоюється, немає течії, немає перемішування шарів води. Надано рекомендацію відновити технологічний процес, згідно з карткою цього водоймища», ‒ розповів Вадим Зубко.