У Кам’янському відкриють виставку художника-авангардиста, уродженця Дніпропетровщини Вадима Богуша

12:23, 14 сер. 2019
 
У Кам’янському відкриють виставку художника-авангардиста, уродженця Дніпропетровщини Вадима Богуша

16 серпня в Кам’янському урочисто відкриють персональну виставку художника-авангардиста, уродженця Дніпропетровщини Вадима Богуша. Про це журналістам UA:ДНІПРО повідомив співорганізатор виставки Сергій Злючий.

За його словами, Вадим Богуш, який народився і виріс на Дніпропетровщині, кілька десятиліть мешкає в Підмосков’ї, але не забуває свою батьківщину: щороку намагається відвідувати й презентувати нові творчі роботи землякам.

Цього разу в Кам’янському він виставить 7 робіт і один триптих.

«Він дуже цікавий як художник, завжди несподіваний. Його роботи виготовлені з незвичних матеріалів – тканини, картону, полімерних матеріалів. Їх можна назвати аплікаціями. Це справжній абстракціонізм, але там присутня Україна. Одна робота називається «Поле». Інша робота – «Вигул»: там хатка і корова, на якій трималось українське село. Це такі знакові, цікаві роботи», – розповів Сергій Злючий.

Виставка відбуватиметься на другому поверсі адмінбудівлі центрального міського парку й триватиме до 20 серпня.

Довідка: Вадим Богуш народився 1941-го року у с. Роздори Синельниківського району Дніпропетровської області в родині вчителів. Закінчив десятирічку у с. Чаплине Васильківського району, а потім – ПТУ №8 у Кам’янському (тоді – Дніпродзержинськ). Згодом навчався у Дніпропетровському художньому училищі, в Університеті мистецтв у Баку, на художньо-графічному факультеті Московського педагогічного інституту. Тривалий час працював педагогом.

Брав участь багатьох міських, районних, регіональних та міжнародних виставках Росії та України. Член асоціації художників «Мистецтво народів світу». Працює у напрямку авангардизму. Засновник новітніх течій образотворчого мистецтва – «бездумізм», «поганізм», «розчертизм». Живе в Підмосков’ї з 1965 року.