Сьогодні до Кривого Рогу із зони проведення Операції Об’єднаних Сил повернулися майже три сотні нацгвардійців (ВІДЕО)

17:08, 13 сер. 2019
 
Сьогодні до Кривого Рогу із зони проведення Операції Об’єднаних Сил повернулися майже три сотні нацгвардійців (ВІДЕО)

Їх зустрічали у військовій частині 3011, де дислокується 21-ша окрема бригада імені Петра Калнишевського. Нацгвардійці повернулися без втрат, тепер їх чекає тримісячний відпочинок, а далі військові знову повернуться на Схід, боронити українські кордони. 288 нацгвардійців повернулися додому зі Сходу України. Ці бійці впродовж трьох місяців несли службу на другій та третій лініях оборони – охороняли блокпости, опорні пункти, виявляли диверсійні групи.


Заступник командира бригади військової частини 3011 Національної гвардії України, підполковник Володимир Кизенко розповів: «Особовий склад успішно, впевнено виконав всі поставлені завдання недопущення проникнення незаконних збройних формувань, диверсійних груп на територію, підконтрольну Україні. Особовим складом було затримано понад 20 осіб, які причетні до незаконних формувань та так званої ДНР».

Про свої бойові завдання нацгвардійці не розповідають, головне – бійці повернулися неушкоджені та у повному складі, каже підполковник Володимир Кизенко. За службу військовослужбовців нагородили грамотами та подяками від міста та командування військової частини. Після церемонії бійці змогли обійняти своїх коханих, дітей та друзів, які чекали на них. Бельгійська вівчарка Каліпсо – теж член патрульного батальйону, говорить Данило. Боєць зізнається, що не уявляє собі служби без чотирилапого друга. Каліпсо натренована виявляти наркокур’єрів та розшукувати зниклих людей.

«Ми виконували перевірку транспорту, який проїжджав через наш блокпост, охороняли порядок на території. Чим порадую? Ласощами. Куплю щось. Вона дуже полюбляє печінку. Це за радість для неї буде», ‒ говорить військовослужбовець Данило Пампуша

Далі нацгвардійці попрямували здавати зброю. Наступного дня її почистять, аби була готова до виконання бойових завдань. Бійці пробудуть на ротації близько трьох місяців, потім знову повернуться на Схід.