25 місць Дніпропетровщини, 3500 км доріг, 12 захоплюючих відеорозповідей  — проєкт «Я вдома» підбиває підсумки

25 місць Дніпропетровщини, 3500 км доріг, 12 захоплюючих відеорозповідей  — проєкт «Я вдома» підбиває підсумки

9 лют. 2021

«Цікавіші зйомки, харизматичні ведучі, відчуття присутності у подорожі та дивовижні відкриття про сучасну Дніпропетровщину»,  — саме такі відгуки на сторінках Дніпровської філії Суспільного в мережі інтернет залишили глядачі під відео проєкту «Я вдома», що було вироблено в рамках програми «Створюй із Суспільним». 

       Читайте також:  На конкурсі "Створюй із Суспільним" для реалізації на UA: ДНІПРО відібрали 5 проєктів 

UA: ДНІПРО підбиває підсумки проєкту «Я вдома».  Починаючи з  31 жовтня минулого року авторка проєкту Світлана Шаповалова та її співведучий Макс Семенов щосуботи розповідали глядачам UA: ДНІПРО та усіх регіональних філій Суспільного про цікаві місця та туристичні маршрути Дніпропетровщини. Токівський водоспад, Мавринський майдан, Дніпровсько-Орельский заповідник, давнє козацьке місто Стара Самара та ще багато цікавинок глядачі побачили у 12-ти  випусках «Я вдома».

30 січня в ефір вийшов останній із епізодів телепроєкту.  Фінальна серія – про красу, легенди та історію Дібровського лісу: стежки Махна, Дуб смерті, Сосну кохання, колодязь козацької сили, прихований водоспад, який не знайдеш на жодній карті світу, — і це ще далеко не все!  

Про те,  як подруга, що живе за кордоном, наштовхнула Світлану Шаповалову на ідею для телепроєкту,  як світова пандемія поставила нові задачі та як коханий чоловік посприяв назві «Я вдома» дивіться у пост-шоу велопроєкту: 

Аби розповісти глядачам України про дивовижні місця рідної Дніпропетровщини та відкрити її туристичну привабливість, ведучі Світлана Шаповалова та Макс Семенов проїхали велосипедом 3500 км. Саме це випробування Світлана вважає найскладнішим за час роботи над проєктом. 

«Найскладніше, з чим прийшлось стикнутися — довгі знімальні дні та далекі відстані, які довелося долати на велосипеді по області. Було вкрай важко: ми з Максом проїхали за період зйомок близько 3500 км. Але командний запал та завжди позитивний настрій на майданчику та поза ним мотивував та надихав», — говорить Світлана Шаповалова

Але те, що для телеведучої Світлани Шаповалової видалося складним – подорожі велосипедом на далекі відстані, для її співведучого Макса Семенова – звична справа, бо він — професійний спортсмен, керівник Дніпровської асоціації екстремальних видів спорту. У своїх коментарях під відео в мережі інтернет глядачі  характеризували Макса як «врівноважений та серйозний», а  Світлану —  «весела щебетушка» та визнавали, що з них двох вийшла зразкова пара ведучих, яка стала душею проєкту. 

«Я задоволена Максимом, як співведучим та надзвичайно вдячна йому. «Бро, ти — крутий!». Не дивлячись на те, що він не є професійним ведучим, а є професіоналом у справі велотуризму та велоспорту, з нас вийшла хороша пара ведучих», — каже авторка проєкту.  

Світлана зізнається, що не може виділити якусь одну серію, як найцікавішу, бо в пам’яті залишився кожен випуск – і те, що пішло в ефір, і те, що зосталося за кадром. За ці приємні спогади Світлана вдячна команді, з якою вона працювала над проєктом. 

«Запам’ятався кожен випуск, все те, що залишилося за кадром. Не даремно говорять, якщо хочеш зрозуміти, чи твоя це людина, вирушай з ним/нею у подорож — і у тебе буде відповідь. У мене надзвичайна команда, з якою легко та комфортно поєднувати подорожі та зйомки!», — поділилася враженнями Світлана. 

Озираючись на зроблене, Світлана Шаповалова зізнається, що повністю задоволена результатом, бо проєкт вийшов саме таким, яким вона, як авторка, собі його бачила. Світлана каже, що якби зараз випало б почати все з початку, вона нічого б в ньому не змінювала. А от що хотілося б змінити – так це стан доріг у регіоні.  

«У проєкті я все залишила б, як є — це були кльові подорожі з чудовими людьми. Хотілося б змінити на краще дороги в області, особливо це стосується найвіддаленіших наших подорожей: на Токівський водоспад та до Дібровського лісу», — говорить Світлана. 

         Читайте також: «Шукачі пригод» — новий проєкт про пригоди Чернігівщиною на Суспільному

Харизматичні ведучі, цікава інформація та формат пригодницької велоподорожі своє зробили —  «Я вдома» прийшовся глядачам до вподоби. Проєкт набрав 31700 переглядів і продовжує набирати вже після виходу фінальної серії. Продюсер Дніпровської філії Суспільного Влад Зінкевич вважає, що команда, яка працювала над випусками, зробила все можливе, аби відкрити Україні Дніпропетровщину як туристично привабливий регіон.  

«Вважаю, що проєкт «Я вдома» сповна показав Дніпропетровщину як туристичний регіон. Тут свої ландшафти, маршрути для активного туризму. Команда, яка працювала над усіма випусками, зробила усе можливе, і я вдячний за такий результат, індикатором якого є та кількість переглядів та коментарів від глядачів»,  — сказав Влад Зінкевич. 

Нагадаємо, що авторка проєкту «Я вдома» Світлана Шаповалова стала однією з 34 авторів-переможців відкритого відбору творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним», який відбувся восени 2019 року.  Коментуючи свою співпрацю із Суспільним мовником, Світлана підкреслила, що конкурс «Створюй із Суспільним»  — це можливість  для професійного росту та реалізації. 

«Конкурс «Створюй із Суспільним» — це чудова ініціатива та можливість для професійного росту та реалізації. Дякую. Усім успіхів!».