Кандидати на посаду мера Дніпра відмовились від участі у публічних дебатах

Кандидати на посаду мера Дніпра відмовились від участі у публічних дебатах

20 лис. 2020

Сьогодні, 20 листопада, о 19:15 у прямому ефірі Суспільного мовника Дніпра відбудеться програма «Виборчий округ. Дебати». Але виборці Дніпра не побачать у студії телеканалу претендентів на крісло очільника міста. Обидва кандидати – Борис Філатов та Загід Краснов – відмовилися від участі у дебатах.  

Тому програма «Виборчий округ. Дебати» відбудеться за участі експертів – свою згоду на участь у дискусії наживо надали регіональна представниця Інституту массової інформації, шеф-редакторка «Суспільне Дніпро» Валерія Мальченко, регіональний аналітик «ЧЕСНО» Антон Філіппов, голова правління Дніпровського центру соціальних досліджень Ганна Колохіна.

«Виборчий округ. Дебати» — це власний формат Суспільного, участь у проєкті не оплачується за рахунок виборчих фондів кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів. Суспільний мовник UA: ДНІПРО надав можливість претендентам на посаду міського голови Дніпра  проявити відкритість перед громадою та провести діалог з опонентом у прямому ефірі — обом кандидатам були надіслані офіційні запрошення прийняти участь у програмі «Виборчий округ. Дебати». 

Пряма трансляція програми «Виборчий округ. Дебати» UA: ДНІПРО почнеться 19:15.  Через неявку кандидатів заплановану тривалість прямого ефіру скорочено на 50% - до 26 хвилин. 

Крім телевізійного ефіру, глядачі зможуть переглянути «Виборчий округ. Дебати» онлайн на сайті філії Суспільного або подивитись пряму трансляцію ефіру на фейсбук-сторінці Суспільне Дніпро. Відео дискусії буде доступне і на ютуб-каналі мовника

Раніше генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей зазначала, що в Луцьку, Ужгороді та у Львові ефіри «Виборчий округ. Дебати» пройшли за участі всіх кандидатів.

«Прийти на дебати у філію Суспільного — це ознака готовності кандидата брати на себе відповідальність перед виборцями. Тільки Суспільне може надати незалежний майданчик для незаангажованої політичної дискусії в регіоні. Про це свідчить високий рівень проведення дебатів другого туру в Луцьку, Ужгороді та у Львові, на які прийшли всі опоненти. Закликаємо кандидатів і в інших містах поважати своїх виборців і прийти на ефір на Суспільному — на дебати на чесних умовах», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, 22 листопада у Дніпрі відбудеться другий тур виборів на посаду Дніпровського міського голови. За симпатії виборців змагатимуться Борис Філатов та Загід Краснов.