UA: ДНІПРО готує різні формати ефіру «Виборчий округ. Дебати» залежно від явки кандидатів

UA: ДНІПРО готує різні формати ефіру «Виборчий округ. Дебати» залежно від явки кандидатів

19 лис. 2020

У проєкті UA: ДНІПРО  «Виборчий округ. Дебати», що запланований на 20 листопада, можливі зміни через неявку одного з кандидатів у мери Дніпра. Виборчий штаб кандидата на посаду міського голови Бориса Філатова повідомив Дніпровську філію Суспільного про намір делегувати для участі у «Виборчий округ. Дебати» до студії UA: ДНІПРО представника виборчого штабу кандидата, що суперечить умовам проєкту.

Згідно з затвердженим форматом проєкту «Виборчий округ. Дебати», вести діалог з виборцями та опонентом може лише особисто кандидат на посаду. Інші особи не мають права на участь у програмі «Виборчий округ. Дебати».

Штаб другого кандидата на посаду очільника Дніпра Загіда Краснова поки що не надав ніякої офіційної відповіді, тому у Дніпровській філії  Суспільного очікують, що завтрашній ефір проєкту «Виборчий округ. Дебати»  відбудеться за участі кандидата.

«Ми продовжуємо перемовини з обома кандидатами, адже маємо захистити права дніпрян — отримати вичерпну інформацію, аби зробити усвідомлений вибір. З представниками Бориса Філатова у нас відбулося вперше за час перемовин офіційне листування. Сподіваюся, що пан Філатов перегляне свій намір і все ж прийде особисто поспілкуватися з опонентом, як цього вимагає регламент програми. Від команди Загіда Краснова офіційної відмови від участі станом на сьогодні не надійшло, тож сподіваємося завтра побачити пана Краснова у студії. Команда Суспільного Дніпра готується до чесних дебатів. А чи готові до них кандидати? Побачимо завтра», — зазначив продюсер UA: ДНІПРО Влад Зінкевич.

«Виборчий округ. Дебати» — це власний формат Суспільного, участь у проєкті не оплачується за рахунок виборчих фондів кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів. Суспільний мовник UA: ДНІПРО надав можливість претендентам на посаду міського голови Дніпра  проявити відкритість перед громадою та провести діалог з опонентом у прямому ефірі — обом кандидатам були надіслані офіційні запрошення прийняти участь у програмі «Виборчий округ. Дебати».

«Прийти на дебати у філію Суспільного — це ознака готовності кандидата брати на себе відповідальність перед виборцями. Тільки Суспільне може надати незалежний майданчик для незаангажованої політичної дискусії в регіоні. Про це свідчить високий рівень проведення дебатів другого туру в Луцьку, Ужгороді та у Львові, на які прийшли всі опоненти. Закликаємо кандидатів і в інших містах поважати своїх виборців і прийти на ефір на Суспільному — на дебати на чесних умовах», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Пряма трансляція програми «Виборчий округ. Дебати» UA: ДНІПРО відбудеться 20 листопада о 19:00.   Тривалість прямого ефіру «Виборчий округ. Дебати» становить 52 хвилини. Якщо хтось із двох кандидатів не з’являється для участі у програмі, то прямий ефір проєкту скорочується пропорційно на 50% — до 26 хвилин. Програма вийде у форматі «Виборчого округу. Місцеві», оскільки за умов присутності у студії лише одного кандидата дебати неможливі. У разі неявки жодного з кандидатів програма відбудеться за участі експертів. 

Крім телевізійного ефіру, глядачі зможуть переглянути «Виборчий округ. Дебати» онлайн на сайті філії Суспільного або подивитись пряму трансляцію ефіру на фейсбук-сторінці Суспільне Дніпро. Відео дискусії буде доступне і на ютуб-каналі мовника

Нагадаємо, 22 листопада у Дніпрі відбудеться другий тур виборів на посаду Дніпровського міського голови. За симпатії виборців будуть змагатися Борис Філатов та Загід Краснов.