«Виборчий округ. Місцеві» - UA: Дніпро запрошує кандидатів на дискусію у прямому ефірі

«Виборчий округ. Місцеві» - UA: Дніпро запрошує кандидатів на дискусію у прямому ефірі

13 жов. 2020

15 жовтня на UA: Дніпро стартує новий сезон програми «Виборчий округ. Місцеві». Мета проєкту — інформувати жителів Дніпропетровської області про перебіг передвиборчої кампанії,  знайомити із кандидатами, які виборюють місце міського голови Дніпра.  

Ведучі програми Олександра Тронь та Віталій Лисенко будуть надавати коротку довідку про учасника перегонів, ставити запитання від редакторської групи та місцевих жителів, дізнаватися планів кандидатів щодо вирішення ключових проблем міста.  За словами продюсера Дніпровської філії Суспільного Влада Зінкевича, цикл «Виборчий округ» — це незаангажований майданчик для місцевих політиків,  де гарантовано дотримання журналістських стандартів.   

«Суспільний мовник UA: ДНІПРО надає безпрецедентну можливість кожному кандидату на посаду міського голову Дніпра довести, що саме він або вона мають очолити місто. "Виборчий округ. Місцеві" - це незаангажований майданчик для місцевих політиків, на нас не впливають попередні рейтинги, не впливають будь-які медійні покровителі. У нашій студії всі рівні і усі мають однакову можливість», —  сказав Влад Зінкевич.

Продюсер філії повідомив, що запрошення до участі в програмі «Виборчий округ. Місцеві» вже відправлені усім учасникам передвиборчих перегонів: «Ми уже запросили усіх кандидатів. Тому запрошуємо і щиро закликаємо потенційних міських голів не знехтувати такою нагодою. Глядачі ж отримають повну достовірну картину про свого фаворита за результатами ефіру. Дотримання журналістських стандартів, як завжди, гарантуємо».

Читайте такожСуспiльне Новини — лідер із дотримання журналістських стандартів

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Програма  «Виборчий округ. Місцеві» на UA: ДНІПРО стартує цього четверга, 15 жовтня, і буде виходити по будням до 23 жовтня. Початок ефіру о 19: 20, одразу після випуску новин.

Контакти Дніпровської філії Суспільного можна знайти тут. 

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій щовечора на UA: ДНІПРО

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проект регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборчих посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці мають змогу розібратися з програмою кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 3 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.