Суспільне Дніпра організує виїзну студію на фестивалі Book Space

Суспільне Дніпра організує виїзну студію на фестивалі Book Space

27 вер. 2018

Міжнародний книжковий фестиваль Book Space вперше відбудеться у Дніпрі з 28 по 30 вересня. Суспільний мовник Дніпра став інформаційним партнером фестивалю та висвітлюватиме його головні події на всіх платформах: теле-, радіо й digital.

Прямоефірні трансляції з Вооk Space будуть доступні на Facebook-сторінці Суспільного Дніпра:

28 вересня – з 15:30, 29 вересня – з 12:00, 30 вересня – з 13:00.

Також прямий 50-хвилинний ефір на "Радіо Дніпро" звучатиме щодня о 17:10.

"Це перший книжковий фестиваль такого масштабу в Дніпрі. Органiзатори пiдготували насичену програму на 4 локацiях. Ми вирiшили зробити виїзну студiю, з якої робитимемо включення на радiо та стрiми у Facebook. Нашим слухачам та пiдписникам ми покажемо i розкажемо про всi найголовнiшi подiї фестивалю. Ми запрошуватимемо iноземних й украiнських письменникiв для презентацiй та дискусiй на нашу локацiю. Оператори з журналiстами готуватимуть вiдео та радiоматерiали з усiх чотирьох фестивальних майданчикiв", – зазначила продюсерка Суспільного мовника Дніпра Оксана Цибуля.

Програма Book Space передбачає проведення заходів одночасно на різних майданчиках: ярмарок видавництв, зустрічі з українськими та іноземними письменниками, презентації літературних новинок, тематичні дискусії, лекції, виставки.

У фестивалі активну участь візьме також продюсерка Українського радіо Культура Ірина Славінська. Вона долучиться до подій програми "Трансформації", поетичної та історичної програм Book Space.

28 вересня, 18:30-20:00, бар "Невагомість"

Одна сатана: читають Аркадій Штипель і Марія Галіна. Учасники: Аркадій Штипель, Марія Галіна. Модераторка – Ірина Славінська.

29 вересня, 12:00-13:00, Mediaprostir (велика зала)

Ірена Карпа: як із панк-зірки стати дипломаткою і не втратити себе. Модерує Ірина Славінська.

29 вересня, 14:00-15:30, ОДА (мала зала)

Публічна розмова Ірини Славінської з Сергієм Плохієм

29 вересня, 18:00-19:30, ОДА (мала зала)

Презентація книжки Андре Роша "Перша стать" за участю перекладачки Ірини Славінської.

30 вересня, 14:00-15:30, ОДА (мала зала)

Чому не варто боятися фемінізму? (дискусія довкола книги Тамари Марценюк). Учасники: Ірина Славінська, Лариса Денисенко, Ілля Стронґовський. Модераторка – Анна Довгопол.

"Американська історикиня Марсі Шор представить свою книгу про майдан "Українська ніч: інтимна історія революції". Польский письменник Яцек Денель матиме публічну розмову зі своїм перекладачем, письменником Андрієм Бондарем на тему "Як життя стає літературою". Журналістка і перекладачка Ірина Славінська (ред. – продюсерка радіо Культура) говоритиме із французьким філософом Андре Рошем про його книгу "Перша стать". У межах дитячої програми за участі авторів презентуємо книгу данського письменника Ґленна Рінґтведа "Серце, плач" та молодіжний роман-антиутопію німецького письменника Роберта М. Зоннтаґа "Сканери". З Росії завітає поет Андрій Орлов, більш відомим за сценічним псевдонімом Орлуша, гострий критик путінського режиму та відомий симпатик України", – розповіла в ранковому шоу Суспільного Дніпра програмна директорка фестивалю Вікторія Наріжна.

Кожен фестивальний день завершуватиме виступ музичного гурту: DZ’OB, Qarpa, джазового проекту Мар’яни Савки "В саду". З повною програмою заходів можна ознайомитися на сайті Book Space.